dijous, 21 d’octubre de 2010

Falafel a l'estil de Madràs

MINI CROQUETES DE FALAFEL
El plats orientals sempre són una bona opció si volem deleitar els nostres convidats, o bé si hem de dur alguna cosa per "picar" a casa d'algú o a una festa de "traje" (expressió mexicana que vol dir que cadascú porta un plat per a compartir, no pas que la gent vagi ben vestida).

Avui em plau fer croquetes de falafel a l'estil de Madràs.



UTENSILIS:

  • 3 bols
  • 1 Thermomix o un braç de túrmix
INGREDIENTS:
ELS INGREDIENTS
  • 250 grs. sigrons
  • 1 ceba petita
  • 3 dents d'all
  • coriandre fresc
  • julivert fresc
  • 1 c/c comí mòlt
  • 1 c/c canyella mòlta
  • 1 c/c pebre negre acabat de moldre
  • 1 c/c curry de Madràs
  • 1 c/c de "pimentón" picant
  • 1 c/c de llevat en pols
  • 1 c/c de sal
  • Oli girasol per fregir


LA MASSA PREPARADA
PROCEDIMENT:
  1. Posem els sigrons en remull durant 24 hores.
  2. L'endemà, escorrem els sigrons.
  3. Posem a la thermomix o en el got de moldre: les espècies, els alls, la ceba, el coriandre i el julivert i ho esmicolem tot fins que en quedi una pasta.
  4. Poc a poc afegim els sigrons a 3 fins que quedi una massa ben homogènia.
  5. Un cop tenim una massa homogènia, la posem en un bol i la deixem reposar unes horetes a la nevera.
  6. En fem croquetes o hamburgueses amb les mans i les fregim amb poc oli a temperatura mitjana, que no se'ns cremin.  Si ens en surten moltes, les podem congelar.
CLICADA D'ULL -->  Si ho serviu amb una salsa feta amb iogurt, ceba ben petita, cogombrets en vinagre, tàpares i un rajoliu d'oli de sèsam, està boníssim!

BONA MASSA I BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...