dilluns, 25 d’octubre de 2010

Grisines

QUE BONS!
Aquests palets italians amb sèsam van molt bé per xucar en salses sòlides com el Guacamole.  Són molt fàcils de fer, i ràpids.
BOLA COMPACTA










UTENSILIS:

  • Tamissador
  • Forn
  • Bol
  • MASSA ESTIRADA
  • Corró
INGREDIENTS:
  • 500 g de farina 00
  • 15 g de sal
  • 30 g de llevat de parís
  • 270 cl d'aigua tèbia
  • 60 cl d'oli d'oliva
PROCEDIMENT:
  1. Tamissem la farina i la sal dins d'un bol
  2. A part, posem el llevat amb l'aigua i ho barregem fins que quedi d'un sol color
  3. Posem oli a 1
  4. Afegim 2 a 1
  5. Amassem bé fins que quedi una bola compacta i no se'ns enganxi a les mans
  6. Estirem la massa damunt d'una superfície amb una mica de farina
  7. Quan estigui ben estirada, l'untem amb oli d'oliva i la tapem amb film de cuina
  8. ABANS DE POSAR AL FORN
  9. Esperem una hora o que la massa hagi doblat el seu volum
Després d'aquesta hora:
  1. Precalentem el forn a 200ºC
  2. Tirem sèsam damunt la massa
  3. Tallem a trossos per fer cilindres d'uns 40 cms de llargada
Ho posem al forn a la part més alta.  Al cap d'uns 15 minuts, ho traiem del forn i els hi donem la volta.  Hem d'anar-ho fent així fins que ens quedin ben daurats.  Els Grisines són bons si són ben cruixents.

ACABATS DE SORTIR DEL FORN
CLICADA D'ULL --> Jo he fet els més tradicionals, però podeu inventar posant-hi flors, espècies, herbes...

3 comentaris:

  1. ostres, jo els vaig fer per nadal, amb llavors de rosella. pero vaig fer servir pasta de full.. ho provaré..!!!

    ResponElimina
  2. Hi ha diversos tipus de farina... Quan vagis a ca'l flequer a comprar, demana que sigui farina 00. Com que no convé que creixin molt, no la barregis amb altres tipus de farina. La base de pizza, o el pa, per exemple, es barregen tipus de farines, una d'elles la de FORÇA, o també per fer la pasta italiana, es barregen diverses farines amb la de força. Bé, el teu flequer de confiança et pot guiar molt millor que jo!

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...