dilluns, 25 d’octubre de 2010

Guacamole

ELS INGREDIENTS
Una altra vegada em trobo que demà tinc un sopar d'aquells de "traje", és a dir, que cadascú diu "yo me traje esto; yo me traje aquéllo".  I res, aquesta vegada he decidit fer un guacamole segons em va ensenyar una bona amiga, la Lola d'Ullastret, que el va aprendre a fer a Mèxic al llarg de la seva estada allà.

Queda molt be com a entrant d'aquells d'anar sucant a diferents salses.  Jo els portaré amb Grisines, que estic fent mentre escric aquest post.

Les mesures són a ull, per tant, que cadascú hi posi el que més li agradi.  Això sí, el gust de l'alvocat s'hi ha de sentir, no us passeu amb el picant ni amb la ceba!

UTENSILIS:

  • Un bol
  • Un batedor o una Thermomix
  • Un tapper
INGREDIENTS:
  • Alvocats
  • Ceba
  • All
  • Suc de lima o llimona
  • Sal
  • Coriandre
  • Tabasco
PROCEDIMENT:
  1. Separem les fulles del coriandre i en llancem els troncs.  Ho posem dins del pot del túrmix
  2. Netegem la ceba i, si és molt grossa, només n'utilitzem la meitat.  Ho posem a 1
  3. Pelem dos alls i els posem a 1
  4. Posem la sal a 1
  5. Posem el suc d'una lima o llimona a 1
  6. Posem el Tabasco a 1.  Ho triturem tot fins que quedi homogeni.
  7. Partim 4 alvocats per la meitat i posem la polpa a 1.  Guardem un pinyol a part
  8. Ho triturem amb la pasta de 6 fins que tot quedi ben homogeni.
  9. Ho posem dins una carmanyola i hi posem el pinyol -diuen que en conserva el color verd-.

GUACAMOLE ACABAT DE FER
CLICADA D'ULL --> Hi ha alguna versió que hi afegeix tomàquet, però la versió que us dono és molt més apetitosa.  Podeu decorar una taula amb bols petits amb 4 salses del món i que la gent vagi menjant.  Avui us passo la primera, la de Mèxic.  Altres setmanes us en passaré d'altres d'altres continents.

2 comentaris:

  1. quin color....!!! en quan al pinyol he provat un munt de vegades de posar-lo en remull perque faci arrels... i encara no ho he aconseguit....!!!

    acaba sempre a les escombraries...!!!

    ResponElimina
  2. Si, el color és preciós. I el gust exquisit... La gent s'ho ha menjat gairebé tot, avui!

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...