diumenge, 10 d’octubre de 2010

La coca de... llimona

Avui, que plou tant i comença a fer fresca, s'hi està d'allò més bé amb el forn encès, al recer de la cuina.  I com que encenem el forn, farem una coca.  Avui la fem de llimona.  És la més popular, la que es fa amb iogurt de llimona, però jo substitueixo el iogurt per nata líquida de postres, la que porta un 35% de greix.
Les mesures que usem es basen en la quantitat de nata líquida.  Així, si agafeu un got curull de nata, les proporcions seran sempre les del got.  El meu got és de 200 ml.  Mentre preparem els ingredients, posem el forn a 250ºC perquè estigui ben calent.
Aquesta recepta la podeu fer amb tot el que vulgueu: llimona, nous, xocolata, maduixes... Només cal substituir la ratlladura de llimona per trossets de xocolats, o de maduixes, o de préssec.  A més, si voleu, hi podeu afegir 75 cl amb el licor que tingui el gust a allò que esteu elaborant.

INGREDIENTS:

  • 1 mesura de nata líquida 35%
  • 3 ous
  • 3 mesures de farina
  • 2 mesures de sucre
  • 1/2 mesura d'oli de girasol
  • 2 llimones ratllades
  • 1 cullera cafè de llevat
  • 1 polsim de sal 
  • 1 dit petit d'aigua
UTENSILIS:
  • 1 batedor
  • 2 bols
  • 1 tamissador
  • 1 forn
  • 1 motlle per fer la coca
PROCEDIMENT:
  1. Semimuntem la nata en un bol
  2. En un altre bol, muntem els ous fins a obtenir-ne tres vegades el seu volum
  3. Afegim, en forma de neu, des del tamissador, la farina a 2
  4. Un cop incorporada tota la farina, afegim l'oli a 3 i la ratlladura de la llimona
  5. Afegim el sucre a 4
  6. Poc a poc, i introduint-hi aire, afegim l'1 a 5
  7. Si no usem un motlle de silicona, amb el mateix oli de girasol untem tot el motlle
  8. Afegim el llevat i el polsim de sal i el dit d'aigua a 6 tot continuant batent un o dos minuts, perquè quedi tot integrat i homogeni
  9. Aboquem 8 al motlle
  10. Ho posem tot al forn a 200ºC.  
  11. Esperem 45 minuts i ja està fet
Per saber si ja està feta, tenim dues maneres.  O bé obrim el forn i amb una agulla de fer mitja punxem la coca i, si no s'hi enganxa la massa crua, vol dir que ja està feta.  O bé, la segona manera és per als que tenim bon nas.  Quan la cuina fa olor de coca acabada de fer, ja la podem treure del forn.  
A l'hivern la podem treure al jardí i en 15 minuts se'ns ha refredat i la podem menjar de seguida -aneu amb compte amb els gossos i els gats-.  


ANEU EN COMPTE AMB LES TEMPERATURES I ELS TEMPS DE COCCIÓ.  CADA FORN TÉ LA SEVA PRÒPIA PERSONALITAT!

CLICADA D'ULL --> INTEGRAR-HI AIGUA ÉS OPCIONAL.  L'AVANTATGE ÉS QUE NO SE'NS CREMARÀ I SORTIRÀ UNA COCA "HUMIDA" QUE PODREM DEIXAR A L'EXTERIOR SENSE TAPAR I NO HAVER-LA DE GUARDAR A LA NEVERA.  ENCARA QUE FACI TRAMUNTANA, MAI SE'NS QUEDARÀ SECA!

PER NO LLANÇAR LES LLIMONES, EN PODEU FER SUC I EL PODEU TENIR GUARDAT EN UN POT TANCAT A LA NEVERA (màxim 7 dies) I US POT SERVIR PER AMANIR O BÉ PER BARREJAR-HO AMB UNA INFUSIÓ DE FARIGOLA PER NETEJAR LA GOLA EN CAS DE TENIR-LA ARROVELLADA.

BONA CUITA I BON PROFIT!

3 comentaris:

  1. Demà la faré perquè me n'has fet venir moltes ganes. Ahir el meu home en va fer una de xocolata i nous que és boníssima!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies, ISOLESAN, pel teu comentari! Esperem els teus comentaris de la teva coca!

    ResponElimina
  3. vaig a provar de fer-la avui... I si em surt bé.. potser en penjo un enllaç al meu blog....!!!! ja t'explicare...!!! Fins dijous...!!! ja portaré algun croisant...!!!

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...