diumenge, 17 d’octubre de 2010

Llibrets d'albergínia vegeterians

LLIBRETS D'ALBERGÍNIA
Aquest any 2010 hi ha hagut excedent d'albergínies.  Atès el gust salat i la textura semblant al "suro" que fa que "xupi" tot el que posem al voltant seu, estem molt limitats a l'hora de guardar-lo.  Aquests llibrets d'albergínia funcionen com si fossin llibrets de llom i, un cop preparats, els podem congelar per anar-los menjant al llarg de l'hivern o en qualsevol moment de l'any.  Ben fregidets i amb una salsa de pebrot, per exemple, són boníssims!



UTENSILIS:

  • Pelador
  • Ratllador
  • Paella
  • Bols
  • Ganivet o Talla fiambres
  • Escuradents
INGREDIENTS PER A L'ALBERGÍNIA:
  • Albergínia
  • Ou
  • Farina
  • Pa ratllat
  • Oli de girasol
INGREDIENTS PER A LA FARÇA:
  • Ceba de Figueres
  • Una cabeça d'alls
  • Pastanaga
  • Pebrot Verd
  • Tomàquet
  • Formatge de fondre (Havarti, és molt bo)
  • Salmó fresc
  • Herbes de Provença
  • 2 Caienes
  • 1 Tassa cafè de conyac
  • 1/2 sobre de sucre (dels del cafè)
  • Sal
  • LA FARÇA S'ESTÀ FENT
  • Pebre
PROCEDIMENT PER FER LA FARÇA:
  1. Tallem la ceba ben prima, si ho podeu fer amb el talla fiambres millor.  La posem a fer amb oli de girasol.  Foc ben baix
  2. Mentre, tallem les pastanagues a rodanxes fines.  Quan la ceba ha quedat tova, afegim les pastanagues a 1
  3. Tallem el pebrot en quadrets petits.  Quan la pastanaga és tova, afegim el pebrot a 2
  4. Netegem el tomàquet i el tallem petit.  Quan el pebrot ja està tou, afegim el tomàquet a 3.  Hi posem, també, mig sobre -dels de cafè- de sucre.
  5. Quan el tomàquet s'ha integrat al sofregit, hi afegim la cabeça d'alls partida per la meitat.
  6. Quan veiem que el sofregit ens ha quedat homogeni, ho flambegem amb el conyac.
  7. Quan l'alcohol s'ha evaporat, afegim les espècies i esperem 5 minuts per apagar el foc.
  8. Ho passem tot per un túrmix deixant-ho groller.  No volem tenir un purè!
  9. Esqueixem el salmó fresc -l'hem de deixar cru!-
  10. FARÇA PASSADA PEL TÚRMIX
  11. Barregem el salmó amb la resta de la farça un cop ja l'hem passat pel túrmix.
I ara, preparem les albergínies:
        1. Tallem les albergínies a làmines suficientment gruixudes (4-5 mm) pensant que faran la funció de "llom" per fer-ne llibrets
        2. Les posem estirades en una safata i les salem ben salades perquè suïn una mica
        3. Al cap de 10 minuts, les esbandim ben esbandides i les eixuguem amb paper de cuina
        4. Aprofitem per trossejar el salmó com si fos bacallà esqueixat.
AMB LA SAL PER SUAR
PROCEDIMENT PER FARCIR:
CANELÓ DE FORMATGE
  1. Amb el talla fiambres, fem llesques primetes de formatge
  2. Posem farça damunt d'una llesca de formatge i l'enrotllem com si fos un caneló
  3. Posem aquest caneló entre dues làmines d'albergínia i les "segellem" pels costats i la part més arrodonida amb els escuradents.  No volem que, en fregir, el formatge i la farça se'n vagin de dins.
  4. Fem això amb totes les làmines d'albergínies.  Quan les tinguem segellades, les posem sobre paper de cuina perquè absorveixi tota l'aigua que va perdent.
PROCEDIMENT PER ARREBOSSAR


TOTES ARREBOSSADES



  1. Enfarinem bé els llibrets.  Els expolsem,
  2. Els passem per ou batut.  Cal deixar-lo ben banyat!  Ho escorreguem,
  3. Passar-ho per pa ratllat
  4. Ho fregim amb oli ben calent o bé els preparem per anar congelant.


CLICADA D'ULL --> És una bona manera perquè els menuts de la casa -que normalment no els agrada la verdura- es mengin un bon platàs de verdures amb peix!  La mateixa idea la podeu traslladar a l'arròs.  Feu la mateixa farça i bulliu arròs.  Ho barregeu tot i en feu hamburgueses.  De ben segur que s'ho mengen!

BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...