dimarts, 12 d’octubre de 2010

Madalenes!

MADALENES ACABADES DE FER
Ja fa un munt de temps que la gent em demana: "com les fas?".  I vé't aquí que aquest pont del Pilar estem fent una super dieta de madalenes!  Que bones que són!  I ràpides de fer i preparar!  Sucades amb el cafè amb llet del matí, com a postres del dinar, amb una mica de nata; a mitja tarda per matar el cuc... 
Ara ja podem pre-escalfar el forn a 200ºC.




UTENISILIS:

  • Balança
  • 3 bols
  • 1 espàtula per barrejar
  • Motlles de paper per fer madalenes
INGREDIENTS:
  • 200 gr sucre
  • 2 ous
  • 175 gr oli girasol
  • 175 gr llet sencera
  • 300 gr farina
  • un polsim de sal
  • 1 c/c llevat
  • OPCIONAL: ratlladura de llimona o oli essencial de llimona (a les herboristeries)
OMPLIR 3/4 PARTS DEL MOTLLE
PROCEDIMENT:
  1. En un bol hi barregem el sucre, els ous i la sal.  NO S'HA DE MUNTAR RES, NOMÉS BARREJAR!
  2. Afegim a 1 l'oli.  Barregem.
  3. Afegim a 2 la llet.  Barregem.
  4. En un segon bol, barregem farina amb el llevat.
  5. Ajuntem 4 a 3 a poc a poc i que quedi tot homogeni
Posem la massa en un ençat i omplim 3/4 parts els motllos de paper.  Els posem al forn a 180ºC, que la massa pugi a poc a poc i, en 35 minuts, ho podem retirar.
JA HAN CRESCUT A DINS DEL FORN, ARA CAL ESPERAR QUE QUEDIN ROSSES
Si les voleu fer de nous, xocolata, poma, préssec, maduixa, etc., només cal substituir la llimona pels altres ingredient.  En el cas de la fruita i els fruits secs, us quedarà millor, i la massa pujarà més homogèniament en el forn si els piqueu una mica al morter.  En el cas de la xocolata, la foneu al bany maria. 

CLICADA D'ULL --> A les zones rurals de l'Orient Llunyà no tenen forn.  Aquesta mateixa massa la fan coure en una olla de ferro i l'envolten de brasa durant unes 3 hores.  Són les millors madalenes que mai he menjat!

BONA CUITA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...