divendres, 8 d’octubre de 2010

MELÓ REFRESCANT amb SALSA DE GINGEBRE

INGREDIENTS:
1 meló Cantaloup
1 alvocat maduret
caviar
2 culleres sopa de gingebre ratllat
1 all
1/2 cullera cafè de sal 
1/2 cullera cafè de pebre negre
pell d'una llimona
2 cullerades cafè de mel
100 ml oli de sèsam
6 cullerades cafè de suc de llimona
1 plàtan "macho"
palets de cranc
OPCIONAL: ceba tallada petita




És un plat ràpid i fàcil de fer.  A més, el podem preparar a qualsevol hora del dia, guardar-lo a la nevera, i servir-lo quan ens vingui de gust de menjar-lo.  No cal fer-lo abans de menjar.




PROCEDIMENT
  1. Buidem el meló per usar-lo com a copa.  Tallem a dauets petits la polpa que en traiem.
  2. Buidem l'alvocat i també el tallem a dauets.
  3. Tallem groller el cranc.
  4. Barregem 1, 2 i 3 i ho guardem a la nevera mentre preparem la salsa
PER A LA SALSA -->
  1. Batem junts: el gingebre, l'all, la sal, el pebre, la pell, la mel, l'oli de sèsam i el suc de llimona.
  2. Us ha de quedar una salsa de la textura d'un iogur.
Quan tinguem la salsa feta, ja podem preparar el plat.  Posem la barreja que tenim a la nevera dins del meló i ho amanim tot amb la salsa.  Pel damunt, hi posem una mica de caviar per donar-hi un toc de color i per desviar la vista cap als colors dels altres ingredients.

El plàtan "matxo" el fregim com si fossin xips i les usem per decorar el plat que, a la vegada, s'usaran per "recollir" la salsa de dins del meló.  És com si fossin "nachos".

EL GENGIBRE TÉ UNA PROPIETAT "ENERGÈTICA" INTERESSANT.  AL SER D'ENERGIA NEUTRE (YIN-YANG) TÉ LA CAPACITAT DE REFRESCAR-NOS A L'ESTIU I D'ESCALFAR-NOS A L'HIVERN.

CLICADA D'ULL--> A l'estiu, els que preneu cafè amb gel, ratlleu una mica de gingebre al cul de la tassa on posareu el cafè per barrejar-hi el sucre.  Deixeu infusional el gingebre durant uns 5 minuts i aleshores ja podeu posar el cafè a dins del got de gel, sense la ratlladura del gingebre.  L'efecte refrescant us dura unes dues hores.  Aquesta recepta és molt usual al centre i sud de l'Índia.

QUE US APROFITI!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...