diumenge, 31 d’octubre de 2010

Mus d'escalivada

És una mús que tant la podeu servir freda com entrant com calenta com a plat principal o acompanyament.  Queda molt bona amb anxoves, o amb una salsa de pesto o una vinagreta de salsa de soja.  Nosaltres, avui, l'hem menjada com a entrant, amb l'amanida, i estava molt bona.





UTENSILIS:

  • Un bol
  • Una olla
  • Un batedor
  • Un motllo per fer bany maria
  • Safata per posar l'aigua del bany maria
INGREDIENTS:
  • 4 Albergínies
  • 6 Pebrots vermells
  • 2 Cebes mitjanes
  • 125 cc de crema de llet (per cuina, no pas la de postres)
  • 200 cc de llet
  • 4 ous
  • sal
  • pebre
  • mantega
PROCEDIMENT:
  1. Escalivem les verdures.  Quan els traiem del forn, els emboliquem amb paper de diari i esperem que s'hagin refredat prou com per pelar-ho amb les mans.  Guardem l'aigua de l'escalivada a part.
  2. Tallem les verdures petites i les posem dins del motllo que hem untat amb mantega.  Hi afegim la crema de llet.
  3. Batem lleugerament els ous dins del bol. Ho salpebrem.
  4. Posem la llet a bullir i hi afegim els ous batuts.
  5. Quan la llet arranca el bull, l'aboquem dins del motllo i ho barregem tot amb una espàtula perquè quedi tot ben repartit.
  6. Ho posem al forn al bany maria durant unes dues horetes.
  7. Ho deixem refredar i, un cop fred, ho podem desenmotllar.
CLICADA D'ULL --> Amb l'aigua de les verdures en podem fer una salsa, amb l'ajut de mantega i una mica d'oli d'oliva.  Piquem un all i el posem a sofregir en una paella amb l'oli i la mantega.  Hi posem l'aigua de les verdures i, quan arranqui el bull, hi podem afegir una miqueta de Maizena.  Si no voleu afegir-hi Maizena o farina, podeu guardar un dels pebrots escalivats i, un cop tingueu la salsa ben calenta, ho passeu tot pel minipimer i el pebrot mateix donarà la consistència d'una salsa cremosa.

BON PROFIT!

4 comentaris:

  1. Muy interesante se probara por tierras mañas.
    Salut

    ResponElimina
  2. Espero que os guste. Esta receta también sirve para hacer mus de pescado! Algún día os pongo la receta en el blog!

    ResponElimina
  3. mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm........quina pinta te!aquest finde a veure si preparo un mus d'escalivada! ja et contaré a veure com surt! gràciesssssssssssssssss Manu per les teves receptes!!! Vaja guai que tens aquest blog

    ResponElimina
  4. Gràcies Montse per atrevir-te a fer provatures... si no et surt bé, si us plau, no em deixis cap nota ni m'enviïs els mossos d'esquadra...

    I si et surt bé, penja-ho al facebook perquè tothom sàpiga que tens una amiga que és gossa i cuinera a la vegada.

    L'avantage és que m'estalvio de rentar plats!

    I gràcies pels piropus del blog!

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...