dijous, 28 d’octubre de 2010

Truita de patates, ceba i...

TRUITA DE PATATES, CEBA I...
QUIN TÒPIC!  QUE POC ORIGINAL!  Bé, sí, és un d'aquells tòpics que, malgrat tot el colesterol que arriba a portar, paga la pena menjar-ne dos cops al mes.

De totes maneres, la meva truita de patates i ceba porta un ingredient secret que no l'he posat en el títol, haureu d'anar llegint la recepta per esbrinar quin és:






UTENSILIS:

  • Bol
  • Batedor
  • Pelador de patates
  • Ganivet
  • Paella
  • Escorredora
  • Topí
INGREDIENTS:
  •  3 ous
  • 1 ceba grossa
  • 4 patates
  • 4 grans d'alls
  • sal
  • oli de girasol
  • oli d'oliva
  • un pot de LLÀGRIMES DE TARONJA AMB CAFÈ de EL REBOST DE L'EMPORDANET
  • aigua
PROCEDIMENT:
  1. Pelem les patates (a mi m'agraden amb pell.  Per als qui us agradin així, renteu-les bé) i les tallem a làmines d'un gruix de dit petit i tallem cada làmina en quatre, que quedin grossetes.
  2. Posem les patates a "potxar" amb abundant oli de girasol.
  3. Mentre, pelem la ceba i la tallem a làmines d'un gruix de paper de fumar.  Netegem els alls i els tallem a trossos grollers.  Ho posem tot a la paella on farem la truita i ho potxem tot amb oli d'oliva.  Poseu-hi MOLTA sal.
  4. Mentre, batem els ous com si féssim un pastís en el bol.   Els ous han de créixer fins triplicar el seu volum inicial.  Mentre batem, hi afegim un dit d'aigua per evitar que se'ns cremi la truita i es faci més a poc a poc.  
  5. Posem el topinet amb un dit molt i molt petit d'aigua i hi aboquem tot el pot de Llàgrimes de Taronja amb Cafè.  Ho posem a foc ben dolç i ho barregem com si féssim una crema catalana.  Quan estigui ben liquat, ho tirem a 4.
  6. La ceba i les patates les haurem posat a escórrer perquè perdin el seu oli.
  7. Escalfem oli d'oliva a la paella.
  8. Barregem 6 amb 4 que quedi tot ben repartit
  9. Quan l'oli estigui ben calent, abaixem el foc i hi aboquem 8.
  10. FER LA TRUITA DE PATATES COM SEMPRE HO FEU.  A mi m'agraden baboses, però aquesta us quedarà força compacta.
CLICADA D'ULL --> Si voleu fer un pastís de truites, una manera fàcil, original i que dóna gustos nous als paladars més exigents és ajuntar una truita amb una altra amb Llàgrimes de EL REBOST DE L'EMPORDANET.  Us recomano la de Taronja amb Cafè, però també la de Violetes i la de Mango.  Són tres tipus de llàgrimes que casen molt bé amb segons quines truites.

BONA TRUITADA I BON PROFIT!

1 comentari:

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...