dilluns, 22 de novembre de 2010

Carxofes a l'estil "Jacked Potatoes"

LLESTA PER POSAR-LI LA "JACKET"
I CAP AL FOC VIU!
Sempre m'ha agradat l'expressió anglòfona de "jacked".  Nosaltres, que som més mediterranis, en diguem "papillote", tot i que he vist, navegant per la xarxa la salvatjada de dir-ne "papillota" i, no sé per què, sempre penso en un insecte d'aquells tropicals que quan et pica, que Déu t'agafi ben beneït....

Bé, les carxofes, ara, se'ns posen d'allò més bé, i més pensant que cada cop el fred va essent més fort i necessitem depurar l'organisme, sobretot el fetge.  I les carxofes són ideals.


La recepta és molt senzilla, però cal una bona companyia, un bon vi "Merlot" i una bona brasa.

INGREDIENTS:

ESTAN MÉS BONES SI LES HI
TOCA EL FOC DIRECTAMENT.

  • Carxofes
  • Alls
  • Pebre
  • Sal
  • Herbes aromàtiques
  • Xuia
  • Oli d'oliva
PROCEDIMENT:
  1. Tallem la cua de la carxofa per deixar el bulb ben planer i que se'ns aguanti.  La capgirem i li donem un cop sec damunt una taula per obrir-la i trencar-li una mica la fibra.
  2. Un cop obertes, hi posarem un gra d'all pelat, sal, pebre, un trosset petit de xuia i un rajoliu d'oli d'oliva.
  3. Les emboliquem ben embolicades amb paper de plata i les posem directament damunt del foc o de les brases.
  4. Al cap de 45 minuts, n'obrim una i, si veiem que ja està feta (negra per fora i tendra i verda per dins), ja les podem retirar.  
  5. Les duem a la taula bones i embolicades perquè no perdin escalfor!
CLICADA D'ULL --> Si no teniu barbacoa, les podeu fer al forn, també queden boníssimes.

BONA CUITA I BON PROFIT!

4 comentaris:

  1. segurament la 'salvatjada' l'has vista al meu bloc :( perquè és la denominació que admet el nostre diccionari, i d'altra banda no coneixia aquesta expressió anglesa. la idea de la jaqueta per definir la papillota m'agrada.

    ResponElimina
  2. Quina idea més bona per a fer les carxofes, no ho coneixia.

    Salutacions!

    ResponElimina
  3. Ups! Manel... doncs no, no l'havia vista al teu blog!

    ResponElimina
  4. Laura, me n'alegro que t'hagi donat una idea!

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...