dissabte, 20 de novembre de 2010

Coulant de "foie mi-cuit" amb Llàgrimes de Taronja amb Cafè

COULANT DE FOIE
El fetge d'ànec és una menja exquisida.  I més ara que vénen dies de celebracions.  Avui us proposo un fetge d'ànec mig cuit, elaborat de la manera d'un "coulant" de xocolata, farcit de Llàgrimes de Taronja amb Cafè de El Rebost de l'Empordanet(r)
El fetge l'he comprat a l'empresa empordanesa Collverd, una empresa de caire familiar que encara avui dia, i després de tants anys de vida, tenen una extremada cura en el creixement de les aus per obtenir fetges d'una qualitat extrema.  Paga la pena que doneu un cop d'ull al seu lloc web.  El producte que elaboren és extraordinari!
ELABORAT AMB L'AJUT
DE LA THERMOMIX(r)

I per què amb taronja i cafè?  Un dels objectius de El Rebost de l'Empordanet(r) és donar l'opció a provar nous maridatges, sempre pensats des de les característiques organolèptiques dels productes que conformen els ingredients d'un plat.  Tot i que sempre tenim la possibilitat de fer un fetge mig cuit amb figues, fruits del bosc, poma, maduixa o algun altre àcid, nosaltres preferim aventurar-nos i innovar. En aquesta línia, El Rebost de l'Empordanet us proposa tres altres productes que triomfen amb el maridatge: Melmelada Extra de Ceba amb Panses i Garnatxa; Llàgrimes de Mango; Llàgrimes de Vi Dolç Pedro Ximenes; Llàgrimes Go! X-Treme; i ara, les Llàgrimes de Taronja amb Cafè Aràbiga.



INGREDIENTS:
FETGE NET DE VENES
·         1 kg de mi-cuit
·         4 C de brandi
·         4 C de xerès dolç
·         4 C vermut blanc
·         1 C de sal
·         1 C de pebre blanc
·         1 vaina de vainilla

Deixarem el fetge a temperatura ambient perquè el puguem treballar bé amb les mans i amb l'ajut d'un ganivet de punta rodona.  El desvenem amb molta cura per no trencar el fel i passar-li l'amargor.
MOTLLO MIG OMPLERT
Avui el fem amb l'ajut de la Thermomix(r), però si el voleu fer al forn cal deixar-l'hi 10 minuts a 110ºC.  En cas de fer-lo amb el robot, el posem 5 minuts a 70ºC a velocitat 3-4, i ho deixem torbinant.  En aquest cas, cal posar tots els ingredients de maridatge al fons del got del robot i posar-hi una mica de fetge.  Ho torbinem bé amb temperatura perquè tot quedi ben triturat i barrejat.
Si el fem al forn, un cap el retirem, l'hem de posar a torbinar en un robot o en un braç de turmix, perquè tot quedi ben emulsionat i barrejat.
Ara ens ha quedat un líquid que hem de posar en una mànega pastissera i al congelador, el temps suficient perquè quedi de textura "pomada" i el puguem treballar bé.
FARSA A L'INTERIOR
Amb l'ajut d'un motlle que posem damunt de paper sulfuritzat o silkpad, l'omplim fins a la meitat.  Hi afegim una mica de llàgrimes de Taronja amb cafè i el tornem al congelador.  Un cop està ben sòlid, acabem d'omplir el motlle amb més fetge i ho tornem a posar al congelador.
Quan està ben sòlid, el podem desenmotllar i guardar-lo al congelador embolicat amb plàstic o ja el podem deixar a la nevera.  
En cas que ens el volguem menjar, cal deixar-lo a temperatura ambient uns 45 minuts. 

CLICADA D'ULL --> Aquesta recepta queda molt bonica feta amb un motlle tipus piràmide o totalment circular.
BONA CUITA I BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...