dimarts, 2 de novembre de 2010

Crema de carabassa amb cruixent d'api, xips de moniato i encenalls de parmesà de sis anys

PRESENTACIÓ
Aquesta tarda m'han regalat 30 kilos de carabasses per fer cabell d'àngel i 9 kilos de carabasses!  Mare meva!  I què n'he de fer de tot això?  Però m'ha fet una il·lusió bestial!  Quines carabasses més boniques.  Ah, i per cert, crescudes sense tirar-hi moltes porqueries.  Bé, alguna sí que n'hi deurien tirar, les suficients perquè l'hort personal de la Senyora Roser no tingui cap plaga i li malmeti els euros invertits.

I bé, les carabasses de cabell d'àngel s'han quedat a la feina.  Les he de dur a la perruqueria per pentinar-les.  Les altres... cap a casa!  I he volgut dedicar aquest plat a la meva estimada TARDOR que, efectivament, està essent molt rica en els horts del poble!

XIPS DE MONIATO:  És molt fàcil.  Cal que tingueu un tallafiambres, us anirà millor.  les talleu tan primes com paper de fumar.  Escalfeu oli de girasol, que sigui ben calent i, amb paciència, aneu tirant el moniato un a un sense que se us enganxi.  Veureu que deixen anar tota l'aigua -és a dir, surten bombolletes de la xip-.  Quan hagi deixat de treure les bombolletes, ja les podeu treure de l'oli i posar-les sobre paper de cuina perquè absorbeixi tot l'oli sobrant.  Un cop fredes, les poseu en un bol, les saleu i les guardeu.

CRUIXENT D'API:  Aprofiteu-ne les fulles i, aprofitant que l'oli és ben calent, les hi tireu.  Tireu-les-hi totes de cop, sense por, però a distància perquè al primer moment esquitxa molt.  Quan ha deixat d'esquitxar, les traieu i les poseu sobre paper de cuina perquè n'absorbeixi l'oli.  Ho saleu.  Cal que no perdin la clorofil·la, d'aquesta manera tampoc es perd el gust a api que, a més, haurà augmentat!  Ho guardeu a part.

ENCENALLS DE PARMESÀ:  Agafeu un ganivet de tallar patates i, com si en traiessiu la pela, aneu fent encenalls a la cunya de parmesà.  Ho guardeu a part.

QUINA IL·LUSIÓ!
CREMA DE CARABASSA:

INGREDIENTS:

  • Una carabassa
  • Una o dues cebes de figueres
  • Tres o quatre grans d'all
  • Parmesà ratllat
  • Oli de girasol
  • Oli de sèsam
  • Salsa de soja
PROCEDIMENT:
  1. Peleu la ceba i la filategeu ben primeta al tallafiambres.  Netegeu els alls i els talleu petits.  Ho poseu a l'olla amb un rajolí d'oli de girasol i el doble d'oli de sèsam.  Ho deixeu sofregir tot.
  2. Mentrestant, prepareu la carabassa:  peleu-la, traieu-ne les pipes i la talleu a daus ben petits.
  3. Poseu els daus de carabassa a 1 i els hi deixeu fins que quedin ben doradets.
  4. Hi tirem aigua el doble de volum del que tenim a dins l'olla.  Ho tapem i, quan bulli, ho deixem destapat.
  5. Quan la carabassa és ben tova, hi tirem un bon grapat de parmesà ratllat.  Això ens donarà la consistència de crema.  Hi tirem un rajolí de salsa de soja.
  6. Ho passem tot pel túrmix i el xino, que quedi una crema ben fina.
  7. FIXEU-VOS QUE AVUI NO HEM POSAT SAL!  I AIXÒ ÉS PERQUÈ EL PARMESÀ JA ÉS PROU SALAT, I LA SALSA DE SOJA TAMBÉ.  A MÉS, JA HEU SALAT LES XIPS I EL CRUIXENT!
CLICADA D'ULL --> Si fa calor, us la podeu menjar freda.  Aquesta crema millora molt si, a més, hi afegim una mica de Tahin (mantega de sèsam), tot i que aneu en compte.  Si ho feu així, millor menjar-ho al migdia.  El Tahin és molt calòric i dóna molta energia.  És una bona font de proteïnes vegetals i Ferro!

BON PROFIT!

3 comentaris:

  1. Bueno y colorido.A por calabazas

    ResponElimina
  2. Vaya colores. Mañana lo intento para depurarme antes del fin de semana
    Gracias

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...