dimarts, 16 de novembre de 2010

Fantasies de El Rebost de l'Empordanet: cúpules de violetes

El Rebost de l'Empordanet(r) és un petit taller-obrador artesanal de melmelades i llàgrimes.  Tots dos són productes dolços.  Tanmateix, la nostra voluntat ha estat sempre la de treballar amb poquíssim sucre, el mínim legal, tot i que ens hem hagut d'inventar un producte nou similar a la gelea o gelée perquè aquesta darrera, per normativa europea, ha de dur un 60% de sucre.

Avui us presento una cúpula de violeta.  S'ha fet a partir de les Llàgrimes de Violetes de El Rebost de l'Empordanet(r)

Poseu tot el producte en un topinet i hi afegiu unes gotetes d'aigua, les mínimes perquè el sucre que porten les llàgrimes no s'hi enganxin.  Ho deixeu a foc ben baix, i ho remeneu com si estiguessiu fent una crema catalana.

Intenteu que no passi dels 87ºC.  Un cop està força líquid, ho aboqueu en un motlle i ho poseu a la nevera.  El serviu ben fred per menjar o decorar una taula o un plat.

CLICADA D'ULL --> Si ompliu el motlle fins a la meitat, i useu, per exemple les Llàgrimes de Mango, hi poseu un trosset de foie mi-cuit.  Llavors, hi acabeu d'abocar la resta del producte licuat i ho poseu tot a la nevera.  Tindreu un Mango que amagarà una perla de foie mi-cuit a dins.

BONES FANTASIES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...