dilluns, 8 de novembre de 2010

Graellada de verdures... en dues textures

Que bones són les verdures!  I quantes vitamines porten!  Si volem aprofitar tot l'aport energètic i vitamínic, és bo menjar-les ben crues.  Bullides o fregides perden moltes propietats.

Avui per sopar m'ha abellit fer-me-les en dues textures.  Les unes a la planxa, i les altres vénen de conserves que vaig fer aquest estiu, el mes d'agost: bitxo de Girona, escalunyes i bròquil.

Les que he fet a la planxa, SENSE OLI, EVIDENTMENT!, són: albergínia, ceba de Figueres i bròquil verd.

El secret està en tenir la planxa ben calenta, posar les verdures tallades del gruix d'un dit, ben rentades i que quedin ben marcades per tots dos costats.  Quan han quedat marcades, abaixem el foc i, mentrestant, podem estar jugant amb el gos, fer treballs de la universitat, posar la roba a l'armari, escoltar música, llegir el Babelia o... fent el que més de gust et vingui.

Ho he amanit amb oli d'oliva cru i Tamari, salsa de soja.  El Tamari ja porta sal, per tant, no cal posar-n'hi.


CLICADA D'ULL --> Els fruits secs crus poden ser substituts proteïnics de la carn.  Una mica de fruits secs cada dia t'estalvia menjar moltes toxines!

BONA VERDURADA!

2 comentaris:

  1. quina bona pinta que té aquesta graellada! que bones les verdures presentades així :)

    ResponElimina
  2. Sí... sóc un fan de els verdures! Més que de la carn!

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...