dimarts, 9 de novembre de 2010

L'arbre de Nadal... o un pal de parmesà

L'ARBRE CLAVAT
AL PA
Aquest pal de parmesà és espectacular un cop l'hem posat a taula.  És una recepta de El Bulli de l'any 1998.  El podeu fer aguantar dins d'un got llarg i estret o bé el claveu damunt del pa fet en test de terrissa.

INGREDIENTS:
  • Pasta de full
  • Parmesà
  • Ou
  • Ratlladura de llimona
  • Escuradents (opcional)
PROCEDIMENT:
DIBUIXANT LES BRANQUES
  1. Tallem la pasta de full com si fos una branca, uns 12 cms de llarg per 0,5 cms d'ample.
  2. El pintem d'ou batut
  3. Tallem el parmesà en trossos de forma rectangular i en fem trossos d'uns 0,5 cms d'ample per 6 cms de llarg i els anem ajuntat a la pasta de full com si volguéssim crear una reixa o una branca.  Tirem la ratlladura de llimona per damunt del parmesà.
  4. Ho posem al forn damunt paper sulfuritzat o silkpad a uns 180ºC durant uns 8 minuts aproximadament, o fins que la pasta de full tingui un color daurat.
  5. OPCIONAL:  si pensem clavar-lo al pa, cal que en treure del forn hi col·loquem un escuradents al final mentre la pasta de full encara és calenta.
  6. Ho deixem refredar i, quan està ben fred, ja el podem treure de la safata.
A PUNT PER POSAR AL FORN
CLICADA D'ULL -->  És molt fàcil i ràpid de fer.  També podem fer-ho amb parmesà o Grana Padano ratllat.  Si no hi fem el pal, ho podem estendre en forma de cercle i n'obtindrem una xip cruixent.

BONA CUITA I BON PROFIT!

2 comentaris:

  1. Ostres, ja s'acosta Nadal....!!!! a començar a preparar els menus i que a tothom els agradi...!!! vet a qui el gran problema...!!!

    ResponElimina
  2. Sí, noia, el nadal és una època per recrear-nos moltíssim a la cuina!

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...