divendres, 19 de novembre de 2010

Ravioli de pasta fresca de colors amb melmelada d'oliva

A qui no li agrada la pasta?  I si és fresca, encara millor!  Avui us passo la recepta per fer pasta de color groc i pasta de color vermell.  Si la voleu fer de color negra, s'usa la mateixa recepta de la del vermell i se substitueix el tomàquet concentrat per la tinta de calamar.



INGREDIENTS:

PASTA DE COLOR GROC:                                              PASTA DE COLOR VERMELL:
·         200 gr farina 00                                                         200 gr farina 00
·         300 gr farina força                                                    300 gr farina força
·         100 gr ou                                                                   120 gr rovell d’ou
·         220 gr rovell d’ou                                                     100 gr de tomàquet concentrat
·         15 gr de sal                                                                15 gr de sal
·         15 gr d’oli d’oliva                                                     15 gr d’oli d’oliva

PER AL FARCIT:  rúcula, recuït o mató o burgos, xampinyons, alls tendres, melmelada extra d'oliva "Empeltre" de El Rebost de l'Empordanet..  Ho tallem tot ben petit i ho salpebrem.

PROCEDIMENT:
Amassem els dos tipus de pasta i, quan n’hàgim fet una bola ben feta, la deixem reposar una estona a la nevera.  Llavors, l’estenem amb el corró.  Un cop estesa, la tallem per donar-li la forma –amb un motlle-.  Llavors, aquesta forma que ens ha sortit, la tallem per la meitat.  Agafem la meitat d’un color i l’altra meitat de l’altre color i els ajuntem amb l’ajut d’aigua.  O bé, també podeu fer un costat d'un color i l'altre costat de l'altre color 

Amb l’ajut d’una cullera de cafè, posem una mica de farsa damunt d’una de les cares de la massa i amb un altre tall de pasta ho tapem per fer un ravioli.  Ajuntem les dues masses amb una mica d’aigua i l’ajut d’una forquilla.  Hi tirem una mica de farina perquè no se’ns enganxi i ja ho podem guardar a la nevera, al congelador o bé bullir la pasta o fer-la al vapor.  Queda molt més bona al vapor.  En qualsevol cas, si la feu bullida, deixeu-la uns cinc minuts, que la farina es cogui bé.

Com que la farsa és molt bona, farem el que els italians en diuen “pasta eixuta”, és a dir, es menjaria amb un rajolí d’oli i prou.

CLICADA D'ULL --> Aquesta mateixa pasta la podem usar per fer plaques de canalons.  Un cop els canalons estan emplatats, no hi fiqueu molta beixamel, així es veuran bé els colors.  I una lassanya?  Una lassanya bicolor, per exemple!

BONA PASTA, BONA CUITA I BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...