diumenge, 14 de novembre de 2010

Salmó marinat

SALMÓ MARINAT I UNTAT
AMB OLI D'OLIVA
Quan he anat al súper he vist uns salmons ben bonics.  I com que en menjo molt i avui la peixatera encara no els havia tallat, me n'he quedat un de sencer.  Amb un dels lloms n'he fet un marinat.

El meu marinat porta:

  •  3 kgs de sal
  • 15 gr d'herbes de Provença
  • 100 gr. de sal d'all
  • 40 gr. de curry de Madràs
  • 15 gr. d'alfàbrega
  • 45 gr. de pebre blanc
  • 5 gr. de pimenton picant
  • 2 vaines de vainilla de Madagascar
POSEM UN LLIT DE SALMORRA
A LA BASE DE LA SAFATA
La vainilla l'hem de triturar ben triturada amb una mica de sal, al túrmix, que quedi ben barrejat.  Barregem tots els ingredients en un bol.

Posem una mica de la salmorra a la base de la safata on posarem el llom del salmó.  Posem el llom al damunt i ho cobrim amb la resta de la sal, com si ho volguéssim posar al forn.

La quantitat d'hores en marinar va en relació al pes del salmó.  Com que el llom que he fet avui només pesa un kilo, l'hi he tingut 4 hores.

Si marineu un salmó de 6 kilos, ho podeu deixar ben bé 12 hores.

BEN TAPAT AMB LA SALMORRA
Un cop ho traiem de la sal, el rentem ben rentat sota l'aixeta (sense sabó, eh!).  L'eixuguem amb paper de cuina o un drap i l'untem amb oli d'oliva.  Si teniu màquina al buit, l'envaseu al buit, sinó ho emboliqueu en film i el guardeu a la nevera.

CLICADA D'ULL --> Si el salmó és gruixut, en podeu fer peces una mica grosses i marcar-les a la planxa per deixar-lo ben cru de dintre.  És un primer plat que a l'hivern es posa d'allò més bé.

BONA MARINADA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...