diumenge, 14 de novembre de 2010

Un arròs d'aigua de mar amb all-i-oli de xocolata blanca

ARRÒS DE PEIX AMB FUMET
D'AIGUA DE MAR I
ALL-I-OLI DE XOCOLATA
BLANCA
Déu n'hi do!  Quines coses més rares que fem el dia que comença a girar-se la tramuntana.  Avui m'ha vingut molt de gust fer un dinar de peix.... Salmó marinat de primer i arròs de peix de segon.  Però el meu arròs de peix té dos petits secrets:  l'un és l'aigua de mar per fer el fumet, i l'altre és el vermut de Reus que poso en el sofregit. I el que l'acompanya és un all-i-oli lligat amb xocolata blanca, amb una punta de sal, això sí, perquè no sigui tan dolç.  La sal d'aigua de mar i la dolçor de l'all-i-oli i del vermut ja s'equilibren per ells mateixos.

Per fer el fumet, useu els peixos que feu servir normalment però, enlloc d'usar aigua d'ampolla, aneu a mar i agafeu-ne una garrafa.  Us quedarà un fumet ben peculiar.
De la mateixa manera, per fer el sofregit, quan estigui tot del color daurat típic del sofregit ràpid (recordeu que jo faig el sofregit de 10 dies), poseu-hi mitja tassa de cafè de Vermut de Reus, el de debò, el que encara es fa artesanalment i amb herbes.  Deixeu reduir l'alcohol i sofregiu-hi el peix que useu.  Jo avui he usat gambes i calamars.  Un cop tingueu el peix també sobtat, tireu-hi la quantitat d'arròs que necessiteu fins que estigui nacarat.  Poseu-hi el fumet i que es cogui.  És recomanable no tirar més sal a l'arròs mentre es cogui ja que el fumet en porta prou, i l'all-i-oli també en portarà.

Per fer l'all-i-oli de xocolata blanca, és la mateixa idea de fer un all-i-oli de codony.  L'únic que heu de fer és fondre xocolata blanca al bany maria i usar-la per lligar l'all-i-oli.

CLICADA D'ULL --> Si sou de l'interior i us incomode fer kilòmetres per aconseguir aigua de mar, o sou dels maniàtics que viviu al costat de cloaques que van a parar a mar, una manera fàcil d'aconseguir el mateix gust d'aigua de mar és bullir algues juntament amb el peix que useu per fer el fumet.

BONA FUMETADA, BONA REMENADA I BON PROFIT!

5 comentaris:

 1. Hola,

  acabo de conèixer el vostre blog i he de felicitar-vos, està genial :)
  per cert, aquesta recepta és d'allò més original.
  l'all i oli de xocolata blanca no se m'hagués ocorregut mai, i em sembla molt bona idea fer servir aigua de mar pel fumet.

  em faig seguidora :)

  salutacions

  ResponElimina
 2. Moltes gràcies, Laura, pel teu comentari. I sí, l'all-i-oli de xocolata blanca és exquisit!

  D'alguna cosa ens hem d'alegrar els catalans en haver estat els primers de tot el món en usar la xocolata per espesseir les salses, no creus?

  Un petó des d'un petit racó de l'Empordà (l'Alt)

  ResponElimina
 3. M'encanta la "clicada d'ull" que afegiu a les entrades, s'aprenen coses molt interessants i curioses!

  ResponElimina
 4. un dinar espectacular, entre el salmó i aquest arròs més que original amb l'allioli de xocolata i el fumet amb aigua de mar. felicitats!

  ResponElimina
 5. Moltes gràcies, Manel... Ja ho has provat, tu?

  ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...