dilluns, 15 de novembre de 2010

Una broxeta de verdures amb tempura

La Tempura és un tipus d'arrebossat japonès que dóna un gust força diferent als arrebossats que estem acostumats a Espanya.  El problema d'aquest arrebossat és que, en general, els cuiners nipons mai en donen la recepta.  És gairebé el secret del restaurant com es fa una tempura.
La meva, però, és d'allò d'estar per casa, però que té una avantatge:  menjar verdures al seu òptim punt de cocció i, a més, que als més petits de casa agrada.  És la manera "d'enganyar-los" a menjar verdura de debò. A més, a mi el que m'interessa és que la tempura esborroni una mica els colors de les verdures, però que es vegin!


INGREDIENTS.
·         200 grams de farina 00 tamissada
·         1 clara d’ou
·         250 grams d’aigua ben freda, tirant a glaçada
·         3 c/S (cullerades soperes) de Tamari (si no en trobeu, barregeu salsa de soja, aigua i sal)

PROCEDIMENT:
Per tenir l’aigua ben freda, la podem posar un moment al congelador i, quan ha fet la capa de gel a dalt de tot, la traiem i hi barregem la clara de l’ou.  Ho tirem tot en el bol on hem tingut la farina tamissada i ho barregem.  Ha de quedar com si fos una horxata espessa i hi poden quedar grumolls de farina.  Si hem d’esperar, deixem la tempura a la nevera!  

Perquè la tempura us quedi "com déu mana", cal que estigui ben freda.  Per tant, si heu d'arrebossar de mica en mica, millor que l'aneu guardant a la nevera cada vegada que arrebosseu les verdures.  No deixeu la tempura a l'exterior perquè sinó perderà la funció que ha de fer en el canvi de temperatura.  Així mateix, l'oli ha de ser ben roent, i quan veieu que la tempura ha solidificat, vol dir que la verdura està feta de fora i cruixent "al dente" per dintre, que és tal com podem aprofitar totes les vitamines i minerals de les verdures.

Aquestes broxetes són més bones fetes i menjades.  En menjar-nos-les, les vam maridar amb les Llàgrimes Go! X-Treme de El Rebost de l'Empordanet(r)

CLICADA D'ULL --> Per fer arrebossats amb Tempura, hi queden bé totes les verdures cruixents i les gambes, els escamarlans… peixos, en definitiva, que es puguin menjar gairebé crus.  Recordeu que als nipons els agrada molt tot el que està cru o "al dente", per tant, hem de respectar l'orígen i el per què d'aquest arrebossat.

BONA TEMPURADA, BONA FREGIDA I BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...