dilluns, 29 de novembre de 2010

Una cassoleta de formatge

LA MEVA CASSOLETA DE
FORMATGE FOS AMB EL
PA TORRAT PER XUCAR-HI A DINS.
Avui ha estat el primer dia de fred.  D'aquell de bo de bo, del que cal anar tot el dia amb bufanda, gorro, guants i una bona jaqueta.  I amb aquesta fred... Oh! Que de gust se m'ha posat una cassoleta de formatge, tipus fondue, però per a un "single".  Per als amants del formatge i que viuen independents, els hiverns se'ns poden fer molt llargs esperant reunir la gent suficient per fer una fondue!
També ho podeu fer al forn, amb els platets típics de la crema catalana, si és que n'heu de fer molts, clar!




INGREDIENTS:

LA CEBA I ELS ALLS BEN
ÉMINCÉS

  • Ceba tendra
  • Alls tendres
  • Pimenton Dulce
  • Orenga
  • Formatge Provolone
  • Formatge Cheddar
  • Formatge Raclette
  • Vi blanc (millor si és Chardonnay)
  • Oli d'Oliva
PROCEDIMENT:
L'ALL I EL PIMENTON, ESPERANT
ANSIOSAMENT L'ARRIBADA
DEL RACLETTE I ELS SEUS COMPANYS
  1. Tallem els alls tendres ben petits.
  2. Tallem la ceba tendra émincée.  La idea d'aquestes dues verdures és que aromatitzin la cassoleta i siguin tallades suficientment primes perquè la mateixa escalfor del formatge les deixi al "dente".
  3. Posem la cassoleta al foc, ben baix, i hi tirem un rajoliu d'oli d'oliva -molt poc, just perquè no se'ns enganxi res al cul de l'olla-, i hi afegim el pimenton dulce i els alls.
  4. Quan ja hagi format una pasta, hi afegim el Raclette.  Quan estigui mig fos, hi afegim la ceba.
  5. Afegim el Provolone.
  6. Quan estigui ben tou però no fos, hi afegim el Cheddar.
  7. Quan ja estigui tou però encara faci fils, hi tirem un "xupitu" de vi blanc.
  8. Ho remenem ben remenat, fins que liqüï.
  9. Mentrestant, torrem tant de pa com vulguem.
  10. Quan estiguem a punt d'apagar el foc, hi tirem l'orenga.  Barregem una mica i quan sentim l'olor de l'orenga, apaguem el foc i emplatem.
CLICADA D'ULL --> A vegades l'he fet quan he tingut convidats a casa i, si s'escau que m'he d'estar a la cuina força estona, poso dues cassoletes al mig de la taula i el mateix Chardonnay ben fred, perquè vagin bevent mentre es regalen amb el formatge.  L'avantatge és que quan ja portes el menjar a taula, o ja estan ben gats o ja no tenen gana, per tant, sempre trobaran bo el que els hi portis. ;)

BON FONDANT I BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...