dissabte, 13 de novembre de 2010

Una pizza... amb gust a mar

LA PIZZA ACABADA DE FER
 Fa molts anys, hi havia un anunci d'una empresa de pizzes que deia que "el secreto está en la masa".  I tenien raó.  Podem arribar a fer una pizza ben senzilla, amb ceba i tomàquet tots sols, posem per cas, i ser boníssima perquè la massa està per xupar-s'hi els dits.

Com que feia molts anys que no em feia una pizza jo mateix, i per buscar a les 9 del vespre una bona pizza "feta a casa" m'he de desplaçar 7 kilòmetres, avui m'he posat a fer-me-la jo.  Com que he comprat salmó al súper de Sant Pere Pescador per donar-vos una sorpresa demà, he pensat de fer-me una pizza amb gust a mar.

A la pizza hi he posat: ceba tallada ben fina, pebrot vermell, tàperes, salmó esmicolat, xampis laminats,  formatge de fondre, una mica de bitxu també esmicolat, sal, pebre i oli d'oliva.

Com us deia, el secret de tot plegat està a la massa, la recepta de la qual és la que segueix:

INGREDIENTS:

MASSA BLANCA

  • 400 gr. de farina 00
  • 100 gr. de farina de força
  • 9 gr. de llevat de parís
  • 200 gr. de fumet de peix
  • 50 gr. de crema de llet
  • 2 c/S d'oli de sèsam
  • 1 c/S d'oli d'argan
  • 1 c/c de sal
  • 5 gr. de sucre
PROCEDIMENT:
  1. Tamissem les farines en un bol.  Hi afegim la sal, el sucre i els dos olis.
  2. Escalfem una mica el fumet i hi afegim el llevat de París.  Hi afegim també la llet.
  3. Aboquem 2 a 1 i amassem.
  4. Us quedarà una bola blanquinosa i que no se us ha d'enganxar a la mà.  Quan la tingueu feta, la tapeu amb un drap perquè creixi el doble.
  5. Un cop crescuda la massa, la dividim en 4 parts més o menys iguals.  Les altres tres parts les podeu embolicar en paper film i congelar-la per a un altre dia.
  6. Estirem la massa amb un corró del gruix de què volguem la pizza.  Cal airejar la massa, això és: hem de llançar-la amunt i avall diverses vegades, fent-la voltar com si fos un disc.
  7. La posem damunt una plata de forn damunt de paper sulfuritzat, silkpad o farina
  8. Posem tots els ingredients que volguem al damunt.  Tot tallat ben fi, perquè quedi cuit al forn.  Ho salpebrem i hi posem el formatge per damunt.  Ho amanim amb oli d'oliva i ho posem al forn.
  9. ELS INGREDIENTS ABANS
    DE TIRAR-HI EL FORMATGE
  10. La pizza està feta quan tota la cuina fa olor a pizza.
CLICADA D'ULL --> Si voleu que la massa de la vostra pizza sigui de color vermell, useu tomàquets deshidrats, passats pel túrmix i barrejats amb la farina.  I si la voleu negra... barregeu-hi tinta de calamar!

BONA MASSA, BONA CUITA I BON PROFIT!

2 comentaris:

  1. tio fots uns tiberis que més d'un dia vindria a flairar casa teva i després, com no, em quedaria a sopar!!! bon profit!!!!

    ResponElimina
  2. Jajajajajajaja... K bona, Esther! jajajajajajaja.. Doncs ja saps... el dia que vulguis... us convido a tots, així us conec!

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...