dijous, 9 de desembre de 2010

Canelons d'allà (orient) amb ingredients d'aquí (nord i sud): magret d'ànec amb llàgrimes de violetes

Una vegada més, el sud, amb la representació de Granja Luisiana i el nord, amb representació de El Rebost de l'Empordanet(r) es fusionen per crear un nou caneló fet amb pasta bric que recorda els "rollitos de primavera", els de menjar, no els de discoteca, clar.  Ens ha vingut bé de fer-ho amb Llàgrimes de Violeta de El Rebost de l'Empordanet(r).  És un producte que ja té cinc anys, dels primers que va treure al mercat aquest petit obrador artesanal de melmelades i llàgrimes.  Té moltíssima personalitat.  Les violetes són de la Provença, per tant, europees.  N'existeixen d'africanes, de violetes, però per a l'alimentació són més meloses i perfumades les europees.  Les africanes són més astringents al paladar i deixen la boca massa resseca.  Cal anar en compte amb la quantitat de llàgrimes de violeta que useu, ja que el gust és molt fort i pot arribar a matar el gust de l'ingredient amb el qual el marideu.  Però en aquests canelons, podeu ser ben generosos, perquè el resultat és una barreja de gustos molt personalitzats i amb forta presència de cada un d'ells.

Com que, en principi, el magret d'ànec cal menjar-lo marcat de fora i cru de dins, em recorda les coccions orientals.  És per això que li hem afegit una salsa oriental, en aquest cas nipona.  Com que aquesta salsa ja està pujada de sal, al llarg de la recepta no n'hi posarem.  A més, busquem un gust agre-dolç, que l'aconseguim amb l'ajut de les llàgrimes de violetes.

Aquests canelons tant els podeu fregir a la paella amb una mica d'oli, o posar-los al forn, havent pintat la pasta bric amb una mica d'oli, així agafen color i queden cruixents.

INGREDIENTS:

  • Magret d'ànec
  • Pasta bric
  • Llàgrimes de Violetes de El Rebost de l'Empordanet(r)
  • Salsa Teriyaki (tot i que Teriyaki vol dir "lluent a la graella", la podem usar per saltar, tal com farem nosaltres.  És a dir, un Teriyaki ben fet seria deixar la carn macerar 24 hores en Teriyaki i fer-la, llavors, a la graella).
  • Vermut de Reus
  • Pebrot Vermell
  • Ceba Tendra
  • Pebrot Verd
  • Pebre
  • Oli d'oliva
PROCEDIMENT:
  1. Tallem el magret d'ànec a tires del gruix d'un dit i li posem pebre.  Reservem
  2. Tallem les verdures com si les vulguéssim fer al wok
  3. Escalfem una paella amb unes gotes d'oli i, quan estigui ben roent, hi tirem les verdures.  Les saltem.
  4. Quan estiguin al dente, hi tirem un raig de salsa Teriyaki.
  5. Al cap d'una estona, ho flambegem amb vermut.
  6. Apaguem el foc i retirem les verdures.
  7. Procedim a muntar el caneló: Damunt d'un disc de pasta bric, a un lateral, hi posem un llit de verdures i una tira de magret d'ànec cru.  Ho napem tot amb les llàgrimes de violetes.  Enrotllem en forma de tub tenint cura de tancar els laterals perquè la farça no caigui.
  8. Tal com he dit abans, ho podem fregir a la paella amb oli ben roent o al forn.
CLICADA D'ULL --> Amb la resta del vermut, feu-ne una reducció.  Us quedarà una salsa ben espessa que, posada dins d'un biberó, en podreu fer un dibuix al plat i posar-hi els canelons damunt.

BON PROFIT!

2 comentaris:

  1. quina recepta més elaborada i original, manu! tens molt ben assimilat el que has après a l'orient, es nota que en saps.
    ah! m'agrada molt el titular ;)

    ResponElimina
  2. Gràcies, Manel, pel teu comentari. Com que vaig marxar sense un duru, o bé donava classes d'anglès o bé ajudava a cuines, a canvi de dormir i menjar... La cuina oriental és boníssima! El dia que ens coneguem, t'explicaré com funciona! I, per altra banda, m'agrada ajuntar ingredients d'aquí i d'allà i de més enllà per arribar a trobar un gust universal!

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...