divendres, 3 de desembre de 2010

Carpaccio de carxofes amb ou d'ànec quadrat (hauria de ser pôché) i melmelada de Pebrot Vermell

CARPACCIO DE CARXOFA AMB
OU D'ÀNEC PÔCHÉ.  I UNA FLORETA
D'ESPÍGOL PER DONAR VOLUM AL PLAT
Mmmm... ara sí que fa fred de bo de bo... I el que més bé se'ns posa són plats calents.  I com que ja al mes de desembre tenim carxofes, i bones, se m'ha acudit de fer un carpaccio.  De fet, com que serà un carpaccio calent, no hi posarem ni vinagre ni formatge, per tant, és la presentació del plat que en podem dir carpaccio, tot i que també en podríem dir "llit".

L'ou és de la Granja Luisina, de Deltebre!




INGREDIENTS:

PROCEDIMENT:
  1. Amb un talla-fiambres, i amb molta cura de no tallar-nos els dits, tallarem les carxofes ja netes ben fines i les posarem al llit del plat.
  2. Ho amanim una mica amb oli d'oliva i ho posem a gratinar una miqueta al forn.
  3. Mentre, fem un ou d'ànec.  Per això, jo he usat un motllo quadrat.  He posat film per sota, com si vulgués embolicar-lo per regal, l'ou a dins i ben tancat amb el film.  Volia que fos pôché, però el rovell ha pujat amunt i no hi ha quedat... Ho posem a bullir a l'aigua una bona estona, mentre la carxofa s'està escalfant al forn.
  4. Al cap de 4 o 5 minuts ja tenim l'ou que volia ser pôché.  El traiem del motllo.
  5. Traiem les carxofes del forn i, al bell mig, hi posem l'ou.
  6. Ho amanim tot amb sal del Delta, pebre negre i oli d'oliva.
CLICADA D'ULL --> Aquest carpaccio també es pot fer bullint els cors de la carxofa i fent-ne puré.  Llavors, tractem la carxofa com si vulguéssim fer un carpaccio de gamba!

BON PROFIT!

2 comentaris:

  1. Fe-ho unes receptes fantasticas , continuent
    axi una abraçada

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...