dissabte, 11 de desembre de 2010

Dues textures, tres gustos i... un cafè. Un "grand petit four" bicolor per a l'hora del cafè

Feia temps que no em passava tant de temps a la cuina per arrodonir una recepta.  I és que aquesta té tela.  En principi volia crear un pastís de dos gustos i, per tant, dos colors, formant una taula de jugar dames.  Però ha estat un desastre.  Si bé les masses en cru es mantenien bé dins del motllo, quan ho he posat al forn s'han barrejat totes.  Bé, aprofitant que tenia massa crua per omplir dos motllos més, el que he fet ha estat agafar motllos quadrats petits i omplir-los independentment.  Un cop cuites, les he ajuntades amb el glassejat. Ho he deixat refredar tot plegat a la nevera i, finalment, he tapat el minipastís amb el mateix glassejat.  El resultat... millor del que m'esperava.  Els gustos, sorprenents.  Finalment, he decidit que és un bon pastisset per oferir a l'hora del cafè.  No tant per xucar-l'hi, però sí com a acompanyament.

INGREDIENTS:

GLASSEJAT-->

  • 300 g de xocolata
  • 30 cl de crema de llet
  • 50 g de mantega
PASTÍS DE COLOR CLAR -->
  • 250 g de sucre
  • 250 g de mantega
  • 250 g de farina
  • 3 C de llet
  • 5 ous
  • 1 c d'aroma de vainilla
PASTÍS COLOR FOSC -->
  • 6 ous
  • 100 gr de xocolata esmicolada
  • 100 gr d'avellana torrada i ben picadeta
  • 120 gr de sucre
  • 50 gr de farina
  • 30 gr de maizena
  • 1 C de cafè espresso soluble (si teniu essència de cafè, la podeu usar)
PROCEDIMENT:

GLASSEJAT (Això és el primer que hem de fer i ho farem el dia abans, cal que reposi 12 hores a la nevera)
  1. Escalfem la crema de llet a foc petit i hi fonem la xocolata.  Quan ha quedat ben desfet, ho posem a la nevera.
  2. Quan ja està fred, hi afegim la mantega pomada i ho batem tot perquè quedi un glassejat cremós i homogeni.
  3. Ho guardem a la nevera 12 hores.
PASTÍS DE COLOR CLAR -->
  1. Amb el batedor o un robot amb barilles de muntar, homogeneitzem el sucre amb la mantega fins a obtenir una textura cremosa.
  2. Hi afegim la vainilla i els ous un a un!
  3. Hi afegim la llet
  4. Hi afegim la farina tamissada
  5. Ho guardem en una màniga pastissera
PASTÍS COLOR FOSC -->
  1. Separem els rovells de les clares.  Muntem les clares a punt de neu i reservem.
  2. Batem els rovells amb el sucre fins a obtenir una escuma
  3. Hi afegim la xocolata esmicolada, la farina, la maicena, les avellanes i el cafè.
  4. Quan ja tenim 3 ben homogeni, hi afegim, MICA EN MICA, les clares a punt de neu.
  5. Ho guardem en una màniga pastissera.

I ara és el moment en què us heu de muntar el pastís.  Si feu les peces soltes, les enganxeu una al costat de l'altra intercalant els colors i ho feu amb el glassejat.  Quan tot estigui ben fred, podeu posar el glassejat de xocolata per fora.

CLICADA D'ULL --> El pastís de color fosc, per tant el de cafè amb xocolata, recorda molt als brownies.  És un pastís humit que podeu fer tot sol per acompanyar un bon cafè.

MOLTA PACIÈNCIA, BONA PASTARADA, BONA CUITA I BONS CAFÈS! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...