dimecres, 1 de desembre de 2010

El coulant de xocolata... fet a casa, a mà i... ben fet!

PER AMORRAR-S'HI!
No és cap novetat fer un coulant de xocolata.  Ara, podríem dir, que és un dels postres que a tothom enamora però que també se n'ha abusat.  És fàcil de trobar-los congelats i precuinats per posar-los al micro-ones.  Però per als que ens agrada fer-nos les coses nosaltres mateixos, és un plaer elaborar-los a casa i és una injecció d'ànims quan veiem que ha quedat PERFECTE!


El secret d'un bon coulant, és a dir, perquè quedi bé del tot, que ragi xocolata a xorro -el verb couler, en francès, vol dir vessar- és batre bé els ous amb el sucre i, tal com diu la fòrmula, fer-los créixer 3/4 parts!  Així doncs, bon suc de canell, paciència i... sempre li podeu cantar un bolero o un pasodoble perquè pugi alegrament.


INGREDIENTS: 

·         6 ous
·         200 gr de sucre
MMM... QUINA GULA!
·         160 gr de xocolata 98%
·         80 gr de farina 00
·         170 gr de mantega


PROCEDIMENT:
1.       Barrejar els ous amb el sucre i muntar-ho fins a créixer ¾ parts
2.      Barrejar la xocolata i la mantega prèviament foses.  Feu-ho al bany maria!
3.      Barrejar 1 i 2
4.      Afegir-hi la farina tamissada
5.      Omplir els motllos havent-hi posat una paret de paper sulfuritzat!

Si els congelem: forn a 200ºC, 14 minuts
Si no els congelem: forn a 220ºC, 7 minuts

CLICADA D'ULL --> Si el vulguessiu farcir de pasta d'ametlles, o de torró líquid, o de melmelada o de gelat, us recomano una altra fòrmula que no és aquesta i que penjaré d'aquí a uns dies.  Sé que molta gent fa servir la mateixa fòrmula tant si el farceixen com si no.  El que va farcit va amb farina d'arròs, entre d'altres!

BONA CUITA, BONA VESSADA I A EMPASTIFAR-VOS BÉ DE XOCOLATA!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...