dissabte, 25 de desembre de 2010

Milfulls de Foie Mi-cuit amb formatge cendrat de llet crua de cabra

MILFULLS DE FOIE MI-CUIT AMB
FORMATGE CENDRAT DE LLET
CRUA DE CABRA "SAINTE MAURE
DE TOURAINE", DOP.
Ara sí que ja és Nadal.  Felicitats a tots els lectors i, tal com diu la majoria de gent i sense que soni a tòpic, els meus millors desitjos de pau, amor, salut i felicitat.  I, en època de crisi com la que estem passant ara, molta feina a tots!

Bé, aquest és el meu primer plat del sopar de la nit de Nadal, és a dir, del dia 24 de desembre.  Fa dos dies vaig tenir la sort d'anar a França a comprar menjar.  Paga la pena anar-hi ja que els preus estan més de la meitat rebaixats respecte la província de Girona, així doncs, podeu aconseguir ingredients de primeríssima qualitat a preus excepcionals, fins i tot a l'època més boja que caracteritza la campanya nadalenca.

Vaig comprar foie extra al preu de segona a Espanya.  Molt bona compra.  I, a més, el foie ja estava desvenat, per tant, m'he estalviat molta feina a casa.  Els ingredients per a la recepta del foie mi-cuit els trobareu aquí, sovint faig el mateix ja que és el que més agrada.  Però aneu en compte, un cop heu barrejat tots els ingredients en fem butifarres amb paper film, tal com veieu a la foto.  Un cop teniu les botifarres fetes, les poseu al bany maria o en una vaporera (que jo faig servir per fer vapor i cuina al buit, és el meu "roner" que funciona de co*****!).  I això ho feu durant uns 40 minuts.  Passat aquest temps, ho poseu al congelador i, de tant en tant, gireu les butifarres perquè el greix quedi ben repartit al voltant del foie.  Un cop ben congelat, o bé el guardeu per a altres ocasions o, si el voleu menjar, el poseu a la nevera perquè en pugueu treure el plàstic i tallar-lo.
EL MEU "RONER", EFICIENT I
NO TAN CAR COM EL DE
DEBÒ.

LES BOTIFARRES A PUNT DE
FER EL MI-CUIT
Aquesta vegada el talls els he muntat tipus "milfulls", amb un formatge D.O.P. que és el Sainte Maure de Touraine, formatge de cabra cendrat de llet crua, amb una branca de sègol al mig, cosa que fa que es vagi perfumant al llarg de les seves 5-6 setmanes de curació.  Lliga amb el foie mi-cuit perquè és de pasta fina i, com que el mi-cuit està elaborat amb espècies i licors provinents de la fermentació d'herbes, s'arrodoneix amb els gustos del sègol i les cendres d'origen vegetal.  A més, el formatge té un retrogust cítric, que ja va bé per al mi-cuit.

En qualsevol cas, el que arrodoneix i potencia els dos ingredients és la Salsa de Llàgrimes Go!X-Treme de El Rebost de l'Empordanet(r) i que us en passo la recepta:

SALSA DE LLÀGRIMES GO! X-TREME

EL MILFULLS AMB LA SALSA
INGREDIENTS:

  • Un porro
  • 1 i 1/2 c/c sal als pebres de Flor del Delta
  • 2 tasses de cafè de Xerès Dolç
  • 30 cl de fumet
  • 150 grams de llàgrimes Go! X-Treme
  • Oli de girasol
PROCEDIMENT:
  1. Tallem émincé el porrro i el saltem a la paella amb l'oli.
  2. Quan ja està tou, hi afegim la sal i el licor.  Deixem reduir una miqueta.  Quan ja ha reduït, hi afegim el fumet.
  3. Quan torna a fer bombolletes, hi afegim les llàgrimes de Go! X-Treme.
  4. Quan veieu que la salsa brilla, la triturem ben triturada i la passem pel xinès.
  5. Ho reduïm una miqueta i ho guardem a la nevera perquè estigui ben fresca a l'hora de menjar.
CLICADA D'ULL --> No tots els mi-cuits es poden barrejar amb formatges.  Si voleu fer-ho, mireu de buscar els pH's de cada ingredient i aconseguir un pH final de 3-4.

BON PROFIT!

2 comentaris:

  1. apa, quina àpat! molt bona tapa amb gran aparat de delícies franceses.
    bona nit, i tapa't!

    ResponElimina
  2. merci, manel! Bé, de fet no era pas una tapa, era un primer plat... sóc de menjar poc, jo! jajajajajja

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...