diumenge, 26 de desembre de 2010

Suquet de peix: Rom

UN SUQUET DE ROM
Aquest és el meu segon plat de la nit de Nadal.  Fer un suquet és ben fàcil, ràpid i, sovint, exitós.  El secret, però, està en la picada, i és la recepta que us donaré avui.

En qualsevol cas, els ingredients que necessitem per fer el suquet és: patata escaixada, pebrot verd carnós (no pas l'italià), pebrot vermell, oli de girasol, un bon fumet, un peix per fer suquet -en el meu cas ha estat el Rom- i una bona picada, com he dit abans.  Tot es fa amb la cassola destapada.

Posem l'oli a la cassola on farem el suquet i, quan estigui calent, hi marquem el peix.  El retirem i el guardem. Posem les patates al mateix oli i, quan veiem que s'han enrossit una miqueta, hi tirem els dos pebrots.  Quan els pebrots han deixat anar tota l'aigua i fa olor a pebrot, posem el peix que havíem marcat damunt de tot i hi aboquem el fumet.

Quan les patates ja són ben toves, posem la picada pel damunt, ho barregem ben barrejat, deixem coure un minut i apaguem el foc.  Emplatem.

LA PICADA: EL SECRET D'UN BON SUQUET


INGREDIENTS:

LES PATATES ESCAIXADES COENT-SE

  • Pa fregit
  • Avellanes torrades
  • Pinyons torrats
  • All fregit
  • Julivert fregit
  • 5-6 nyores
  • 1 fetge de rap o de rom
  • 1 tassa cafè de Xerès Dolç
PROCEDIMENT:
  1. Amb un dit d'oli de girasol, hi fregim el fetge.  Un cop fregit, el posem al got batedor.
  2. Fregim l'all sencer, que emmarroneixi.  El posem al got batedor.
  3. Fregim el julivert.  Que el verd de la clorofil·la pugi i prou, no el deixeu emmarronir.  El posem al got batedor.
  4. Fregim el pa, que quedi ben cruixent per dins.  El posem al got batedor.
  5. Al got batedor hi afegim: la carn de les nyores, les avellanes, els pinyons i el xerès.  Ho triturem tot.
CLICADA D'ULL --> Segurament, aquesta picada us quedarà molt densa.  El que jo faig, com que costa molt trobar fetge de rap, és reduir-la amb fumet cada cop que la vull usar.  La resta, la podeu posar en motllos de fer "cubitus" i, així, sabreu que cada forma és un començal.  Això sí, sempre l'haureu de diluir amb una mica de fumet quan el vulgueu utilitzar.

BON SUQUET!

4 comentaris:

  1. Boníssim, la segona vegada que vem fer un dinar familiar de Nadal vem fer un suquet (nosaltres el vem fer amb rap). Tens tota la raó en que la picada és el gran secret :)

    Provarè la vostra proposta!!

    ResponElimina
  2. Hola parella! ;-)
    Moltes gràcies per socialitzar la recepta, sobretot el secret de la picada... No tinc una recepta familiar d'aquesta mena de guisats, que m'encanten. Així que amb la vostra, truc inclòs, podrem començar a treballar! ;-)

    Salut i bona entrada d'any!

    ResponElimina
  3. Primer de tot, gràcies a tots dos pels vostres comentaris! Aquesta picada queda bé tant amb els arrossos de mar com els suquets, però no pas amb les fideuàs... Quan en faig, de picada, en congelo, tal com dic a la clicada d'ull.

    I sí, de salut en necessito molta, porto un gripassu!

    ResponElimina
  4. Parece que no los interesan los internautas.
    Si todo esto estaria en cristiano vienen los visitantes de todo el mundo.
    Sin seny!!!

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...