diumenge, 23 de gener de 2011

Arròs estil "Walking Dead"

EL MEU PLAT "WALKING DEAD"
Una vegada més, i molt amablement, el Manel de Mengívol m'ha tornat a regalar una bosseta d'arròs Carneroli de l'Estany de Pals.  L'altra post sobre aquest mateix arròs va tenir un èxit impressionant entre els seus clients i, per això, ara me n'ha tornat a donar més.  El més fàcil haguera estat fer un risotu, cosa ben evident, potser massa i tot.  He preferit canviar de rotllo.

I, segurament, us preguntareu per què en dic "Walking Dead", d'aquest meu arròs d'avui.  Doncs les raons són ben fàcils: estava mort de gana, fins i tot tenia mal de ventre de la gana que tenia.  Per altra banda, el color que en resulta, ja l'és el d'un cadàver que porta sis o set dies donant volts pel món sense ser atès de la manera que cal atendre un ens d'aquests.  La llàstima és que no tenia suc de tomàquet -de fet, tampoc en sóc gens amant, ni del tomàquet ni del seu suc-, però si voleu jugar a "nits de terror" o deixar bocabadada a alguna amistat vostra, la idea és que, quan l'arròs surt del forn, hi feu algunes escletxes amb el ganivet, i hi tireu una mica de suc de tomàquet, just per semblar les llagues sanguinoses del walking dead en qüestió.

Va, anem per feina que hi ha gana:

L'ARRÒS DE L'ESTANY DE PALS
INGREDIENTS:

  • Arròs carneroli
  • Llorer
  • Oli d'oliva
  • Un porro
  • Alls
  • Llavors de sèsam
  • Curri de Madràs (si us el voleu elaborar vosaltres, a discreció, porta: coriandre, mostassa en gra, cúrcuma, fenigrec, guindilla, comí, pebre vermell, all, fonoll i sal)
  • Julivert
  • Orenga 
  • Ametlles crues
  • Salmó fresc
  • Parmesà
  • ELS INGREDIENTS DE LA PICADA
  • Una pisca de sal
PROCEDIMENT:
  1. Mentre bullim l'arròs en una olla amb dues fulles de llorer, fem la picada.
  2. La picada: els alls, el sèsam, el curri, el julivert, l'orenga i les ametlles crues.  Ho piquem tot gentilment, a mi m'agrada trobar-hi els trossets d'all i d'ametlla.  Hi afegim oli fins que aconseguim una pasta que en podríem fer una mandonguilla.
  3. Piquem el porro émincé.
  4. Quan l'arròs ja és bullit, el rentem ben rentat i el posem en una safata.  Hi barregem la picada i hi afegim el salmó fresc esmicolat.
  5. Hi tirem el formatge pel damunt, ho salem, ho barregem i hi tornem a afegir formatge pel la part de dalt, per gratinar.
  6. Ho posem al forn, a 200 graus, però en posició baixa.  Interessa que les verdures i la picada quedi una mica feta i que no se'ns torri el gratinat.
  7. "WALKING DEAD" ACABAT DE SORTIR DEL FORN
  8. Quan la cuina fa olor, ja podem retirar la safata del forn i menjar-nos-lo.
Fixeu-vos que l'única cosa que té una cocció "agresiva" és l'arròs.  Tota la resta d'ingredients es posen en cru, tenen una cocció suau, i es deixen tots els ingredients granyals (els italians en diuen "al dente").

CLICADA D'ULL --> Jo no sé si és el fet de passar-me set dies a la setmana comunicant-me, únicament, amb un ésser pelut i de 4 potes que es diu Rosita o bé és el fet de viure dins d'un gruyère que he arribat a la conclusió que aquesta sèrie de "Walking Dead" és una al·legoria a la societat actual en què tothom necessita lleis i referents per viure i sobreviure, fins al punt de ser, no ja uns titelles, sinó de viure atzarosament.  És allò que abans els d'aquí en dèiem "borregus".... No sé... Algú s'ha adonat d'això?

APA, NO ESPEREU A JALOGÜÍN A PROVAR L'ARRÒS, QUE ESTÀ BO!  BON PROFIT!

3 comentaris:

  1. jajajaja boníssim aquest arròs walking dead. Ja tens raó que en una part (no en tot, es clar) som una mica zombies socials que passejem sense remei fent exàctament el que se suposa de nosaltres que hem de fer.

    Però per sort, molts trobem la manera de despertar durant unes hores cada dia per a caminar una mica menys deads...

    ResponElimina
  2. Gràcies, Starbase, pel teu comentari! Home, de fet, l'arròs era boníssim, eh! L'aspecte no tant, per això li vaig posar aquest nom. Sí, alguns més que d'altres, això de despertar... però jo, amb la son que sempre porto... jo sí que visc com un zombi!!!!!

    ResponElimina
  3. jaaaaaaaaaaaaajajajajajaja!!!
    Home, dir que té color de mort no sembla la millor manera de convidar-nos a fer-lo! jajaja
    Ara, vist i llegida la recepta, ha d'estar per morir-se de gust! Je!

    Salut!

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...