divendres, 1 de juliol de 2011

Un vellut de tomàquet... amb una mica de menta

VELLUT DE TOMÀQUET AMB
MOGOLLON DE MENTA
I sí, és l'època que més bé entra el menjar fred.  Avui us proposo un "vellut" de tomàquet.  No té cap mena de secret, i "vellut" és el nom que rep la textura final.  És apte per a vegeterians, ja que no s'hi posa cap porqueria com "quesitos" o cremes de llet tan usats pels que no saben cuinar... Bé, després del meu comentari tan constructiu, com sempre, us en detallo la recepta:

Ah!  I bon juliol a tots!  I cuideu força la vostra alimentació!



INGREDIENTS:

  • 1 k de tomàquets -els que vulgueu, total s'han de triturar i no es veuen
  • 2 alls
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 pebrot verd
  • 300 ml d'oli d'oliva
  • 20 ml de vinagre de mòdena
  • 10 ml de xerès dolç
  • 2 molles de pa
  • 1 C de mostassa antiga
  • una pisca de sal
  • una pisca de pebre
  • OPTATIU: Fulles de menta.  Si les agafeu del jardí, renteu-les bé.. si les compreu al super, no cal.
PROCEDIMENT:
  1. Tot i que no sóc gaire amic de la Thermomix -que l'únic que fa és triturar-te el cervell i fer-te més mandrós-, aquesta recepta la podeu fer amb el robot.  Si no en teniu, segur que la vostra veïna o amiga de l'ànima que és més sofis que tu la té.  Amb tot el morro, vés a casa seva i, quan ho tinguis fet, li'n dónes un xarrup i li passes el link al meu blog, així tindré més seguidors
  2. Posa-ho tot dins el robot i que ho trituri ben triturat
  3. Al cap de 10 minuts, ho passes tot pel xinès
  4. Ho guardes a la nevera i tens vellut de tomàquet per a tota la setmana

CLICADA D'ULL --> Com que fa molta calor i això és un primer plat, jo hi he afegit menta, ja que és molt depurativa i ajuda a digerir la resta de plats que continuen en un àpat. De ser plat únic, afegiu-hi alfàbrega, que hi queda molt bona, també! 

BONA TRITURADA I A BEURE MOLT DE LÍQUID, QUE FA MOLTA CALOR!

1 comentari:

  1. No tinc la thermomix, i no per por que em trituri el cervell, sinó la butxaca. Un vellut 100% natural i molt bo, però no hi estic d'acord que pot ser qualsevol tomàquet, han de ser de l'hort de la veïna, d'un amic,d'un parent , conegut....... i collits a primera hora del matí.
    un manyac per tu i pel que fa la feina molts ànims per no defallir.
    " anònim"

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...