divendres, 30 de novembre de 2012

Com suen, els meus pebrots!

AIGUA I SUCS DELS PEBROTS ESCALIVATS
 Tal i com em vaig comprometre a la clicada d'ull del meu post anterior... de què en fem de l'aigua i els sucs que han sobrat d'escalivar els pebrots al forn?  El més senzill és fer-ne una salsa, segur que molts de vosaltres ho heu fet alguna vegada.   Però avui us proposo una recepta que, segons com la tireu endavant, podeu obtenir-ne una beixamel per si feu canalons de verdures o si voleu gratinar qualsevol aliment al forn.  El més interessant d'aquesta recepta és que no usarem llet per fer la beixamel, per tant, és una recepta apta tant per a vegeterians com per a vegans.

La meva opció d'avui ha estat la de fer una salsa prou consistent com per poder-la usar com a tal per a decorar un plat, napar qualsevol vianda o, simplement, xucar-hi pa.

INGREDIENTS:

* L'aigua i els sucs d'haver escalivat els pebrots
* Un porro
* Mantega
* Farina
* Un pebrot escalivat
* Sal
* Pebre fresc per a moldrePROCEDIMENT:

1.-- Posem mantega a la paella i la posem al foc.  A la paella, hi posem el porro que hem tallat grollerament. Ho salpebrem.2.-- Quan el porro hagi quedat una mica moreno i potxat, ho retirem en un plat.  A la mateixa paella hi posem una mica de mantega i, quan s'hagi fos, hi posem farina per fer-ne un roux, que serà la base espesseïdora tant de la salsa com de la beixamel.AQUÍ, ARA, TENIM DUES OPCIONS.  O BÉ FEM LA SALSA, O BÉ FEM LA BEIXAMEL.
ROUX

LA BEIXAMEL:

En aquest moment, posem el porro que hem cuinat i el pebrot escalivat en el got batedor.  Ho batem tot amb  l'aigua i sucs d'escalivar el pebrot.  Quan ho tinguem tot ben triturat, ho passem pel txino. El líquid resultant és el que farà la funció de "llet" a l'hora de fer la beixamel.  Per tant, tornem cap a la paella i, de mica en mica, anem fent la nostra beixamel, sense llet, i amb gust a pebrot.  Treballeu-la com una beixamel normal i corrents.  


I CONTINUEM AMB LA SALSA...

3.-- Quan tinguem el roux preparat, hi posarem el porro que hem cuinat i, de mica en mica, hi afegirem l'aigua i els sucs d'escalivar els pebrots.  Quan el roux s'hagi integrat al líquid i comencem a veure bombolletes al voltant de la paella, serà el moment de retirar-ho del foc i posar-ho a dins del got batedor, juntament amb el pebrot escalivat que ja teníem a dins.4.-- Ho triturem tot ben triturat, com més fi millor.  Si veieu que us queda massa espès, tireu-hi una mica d'aigua.

5.-- Ho passem tot pel txino i... ja tenim la salsa de pebrots escalivats.
6.-- Ho posem en un got net i ho deixem refredar a la nevera perquè agafi consistència com si fos la d'una melmelada.  

7.-- Ho sabreu quan, en fred, en posar-ho damunt d'un plat, si el poseu en vertical, la salsa no cau.
I ja està, així de senzill.  Ara teniu una salsa ben versàtil, i bona!  Tan versàtil que fins i tot la podeu usar per fer un... ai... ara m'estic avançant massa.  En un proper post us ho explicaré, de què n'he fet, jo...

BON PROFIT!!!

CLICADA D'ULL -->   Fer una beixamel és un malsón, i no sempre ens surt a la primera.  A més, mai sabem quan podem usar-la.  Quan us poseu a fer un roux, feu-lo amb les quantitats suficients com per extreure'n 4 o 500 grams de roux.  Un cop fet, el podeu congelar en cubiteres.  Així, cada vegada que vulgueu fer una beixamel, l'únic que us cal és treure un cubitu de roux i, apa, a remenar fins a tenir la beixamel!

2 comentaris:

  1. Mai hauria dit que es podia aprofitar el suc de l'escalivada. Jo sempre acabava fotent-lo per l'aigüera :-(

    ResponElimina
  2. Si porta mantega... no és apta per vegans...

    ResponElimina

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...