dissabte, 24 de novembre de 2012

Pasta fresca amb xampis flambejats al PX

PASTA FRESCA AMB XAMPIS FLAMBEJATS AL PX
Nois, em sap molt de greu.  Em pensava que ja havia penjat un post per fer la pasta fresca a casa.  Però resulta que no.  Bé, us prometo el post de la pasta fresca per a la propera vegada que en faci. 

En qualsevol cas, només em concentraré amb els xampis que acompanyaran la vostra pasta.  Tanmateix, aquests xampis també els podeu usar com a acompanyament, o també com a pica-pica per matar el cuc.


INGREDIENTS:
INGREDIENTS

* Xampis
* Vi de Pedro Ximenes (PX)
* Oli d'oliva
* Una cabeça d'alls
* Una mica de salPROCEDIMENT:

1.-- Netegem els xampis.  Si els compreu ja nets sencers o laminats, no cal que els netegeu. Recordeu que els bolets MAI ES NETEGEN AMB AIGUA O POSATS SOTA L'AIXETA!

2.-- Netegem i tallem a daus o làmines una cabeça d'alls.

3.-- Posem un rajoliu d'oli a la paella i, quan estigui ben calent, retirem la paella del foc i hi posem els alls i els saltem, just que quedin una mica copçats per fora.


4.-- Tornem a posar la paella al foc i hi aboquem els xampis.  Els saltem, hi afegim sal i ho tapem amb una tapadora perquè deixin anar l'aigua.  Quan veieu que els xampis ja no deixen anar aigua, hi tirem el PX i ho flambegem.  5.-- Ho deixem reduir una mica i ho traiem del foc.6.-- A part, NOMÉS ESCALDAREM LA PASTA FRESCA.  No la bulliu.  

7.-- Quan veieu que l'aigua ha agafat una mica de la farina que deixa anar la pasta fresca, aboquem una mica d'aquesta aigua a la paella.  Tornem a posar la paella al foc perquè l'aigua agafi embranzida.  Mentrestant, escorrem la pasta fresca a l'escorredora.

8.-- Posem la pasta fresca a dins de la paella on l'aigua ja bull i els cuinem allà.

9.-- Quan la pasta estigui al vostre gust, grenyal, cuita o ben cuita, llenceu part de l'aigua que hauran deixat anar els xampis i emplateu la pasta.  Barregeu-ho tot i, si voleu, hi podeu ratllar parmesà.

BON PROFIT!

CLICADA D'ULL -->  Em sembla que avui em repetiré, ja ho he dit alguna vegada, però... si feu pasta amb altres ingredients, com la d'avui, i voleu que la pasta agafi més gust a l'ingredient que hi afegiu, no ho cuineu amb crema de llet!!!  És millor posar-hi oli d'oliva i mantega i, abans de retirar-ho tot de la paella, lligar els greixos amb parmesà.  Us quedarà una salsa espessa com la que estem acostumats a veure en els llocs que ho fan amb crema de llet.  I amb molt més gust, evidentment!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...