dimarts, 27 de novembre de 2012

Pebrots escalivats

PEBROTS ESCALIVATS
Són tan bons!!!!  Com seria la cuina de la Mediterrània sense el pebrot escalivat?  No me la sé imaginar.  És un dels aliments que, quan sóc fora d'Espanya i, sobretot de l'àrea del Mediterrani, trobo més a faltar.

Per ser més justos, suposo que aquesta manera d'escalivar pebrots s'hauria de dir "pebrots al forn".  La mandra d'encendre la llar de foc, o el fet d'estar en contra de les barbacoes i, per tant, no tenir graelles, fa que escalivem altrament.  En aquest cas, al forn.  Però surten molt i molt bons.  Com ja us podeu ben imaginar, és una recepta del tot apta per a vegeterians i vegans.  A més, és una recepta de cap de setmana d'hivern a la tarda, mentre mirem la pel·lícula.  El que porta més feina és pelar els pebrots, però tampoc n'hi ha per tant.

INGREDIENTS:

* Pebrots vermells
* Oli d'oliva
* Sal
* Pebre negre

PROCEDIMENT:

1.-- Rentem els pebrots amb aigua.
2.-- Els posem dins d'una safata.  Encara que estiguin molt apretats, no passa res.  L'escalfor del forn els entendreix i ells mateixos es posen a lloc.  Ho salpebrem i hi posem un bon raig d'oli d'oliva.

3.-- Amb el forn precalentat a 250ºC, hi posem la safata.  Deixem la cocció a aquesta temperatura.

4.-- Esperem que s'hagin ben torrat de la part superior.  Traiem la safata del forn i, amb l'ajut d'una cullera intentant no destruir el pebrot, els anem girant perquè totes la pell quedi torradeta.

5.-- Un cop el pebrot ha quedat entre torrat i ennegrit, ho traiem del forn i ho deixem reposar.  Molta gent els embolica amb paper de diari perquè es puguin netejar millor.  No cal.  L'únic que hem de tenir en compte  és de no deixar-los refredar gaire i netejar-los tot traient-los-hi la pell encara una mica calents.

ATENCIÓ!!  Si se us refreden massa, torneu a encendre el forn i els doneu un cop d'escalfor.  No se us acudeixi de netejar-los sota l'aixeta!!!


6.-- Els posem a dins d'un tàpper i a la nevera.  Un cop freds, tapem el tàpper i tenim pebrots escalivats per anar menjant durant tota la setmana.BON PROFIT!!!

CLICADA D'ULL:  Ja sabeu que a la cuina no es llença res.  I doncs... de què en fem de l'aigua dels pebrots que queda a la safata d'escalivar-los?  Al proper post us en dono una idea.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...