dimarts, 20 de novembre de 2012

Una truita de fesols picantets amb pesto d'alfàbrega per al GRAN RECAPTE D'ALIMENTS 2012

LA TRUITA!
Renoi! Feia més d'un any que no escrivia res de res en aquest blog. I, a més, em sento molt novell... M'ho han canviat tot, els senyors de ca'n blogger. Batua l'olla! Però l'ocasió s'ho val, i això gràcies a la Sara Maria qui, per Facebook, em va avisar d'aquest esdeveniment tan important. Doncs bé, m'ha costat una mica tornar-m'hi a posar. De sobte, he quedat eixut d'idees. A veure si m'espavilo i poso fil a l'agulla, que sembla que m'hagi passat més d'un any sense haver menjat res.

La proposta meva d'avui és un plat ben senzill i ràpid de fer. Com que comença a arribar l'hivern i serà un d'aquells anys freds freds de debò, he optat per fer una truita una mica pujada de to... vull dir de picant. El picant el porto del Tabasco. És un ingredient opcional. Si no us agrada picant, no n'hi poseu. 

Anem al gra.

ELS INGREDIENTS


INGREDIENTS: 

-- Un pot de fesols en conserva.
-- 4 ous.
-- Un porro.
-- Mig tomàquet.
-- Un pot de pesto d'alfàbrega.
-- Una mica de sal.
-- 4 gotes de Tabasco.

PROCEDIMENT:

1.-- Perquè els fesols no es xafin o els fem lletjos en treure'ls del pot, el millor és posar el pot obert al bany maria.  Quan estigui una mica calent, el buidem a l'escorredora sacsejant-lo per no xafar l'ingredient.  Si tot i així us costa, aneu omplint el pot amb aigua freda i el torneu a posar al bany maria.2.-- Un cop tots els fesols a l'escorredora, els rentem ben nets amb aigua corrent, fins que no facin bombolletes.3.-- De mentres, haurem tallat el porro grollerament.  El tomàquet, a daus.

4.-- Posem una mica d'oli del pesto a la paella i quan estigui calent, hi aboquem les verdures.  Ho deixem potxar.
5.-- Quan el porro s'hagi potxat, hi posem els fesols.  Els tenim a dins de la paella fins al moment en què comencen a saltar com si fossin crispetes.  En aquest moment, hi tirem una mica de sal, més herba del pesto i les quatre gotes de Tabasco.  Ho saltem una mica i ho retirem del foc.

6.-- Mentrestant, haurem batut els ous.
7.-- Abans de posar els fesols a dins de l'ou per a fer la truita, decantem l'excès d'oli dels fesols en un plat.  Aquest oli l'aprofitarem per posar-ne una miqueta a la paella quan girem la truita.


8.-- Finalment, fem la truita.

Si voleu, la podeu decorar pel damunt amb anxoves o amb pebrots.  Depèn de si sou més de dolç o de salat.

Bon profit!!!

CLICADA D'ULL -->  Deien les cuineres d'abans del mig Pirineu que, qui prepara fesols resa un "Pare Nostre", qui se'ls menja canta un "Gaudeamus" i aquell qui seu al costat del que els menja, tot un Rosari!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...