divendres, 21 de desembre de 2012

Crema catalana

CREMA CATALANA CREMADA
Com que avui se'ns acaba el món, he decidit celebrar-ho menjant Crema Catalana.  És refrescant, però omple d'allò més.  Tot i que normalment es fa i es menja per Sant Josep, sóc partidari de no seguir tradicions i menjar qualsevol cosa a qualsevol moment de l'any sempre i quan em vingui de gust.  És una recepta molt ràpida de fer i molt agraïda, en general agrada a tothom!







INGREDIENTS:

* 1.5 l llet
* 375 gr sucre
* 6 rovells d'ou
* 2 llimones, la pell
* 60 gr de maizena
* 1 vaina de vainilla
* 1 branca de canyella



PROCEDIMENT:

1.-- Posem la llet a l'olla i la deixem macerar amb la branca de canyella, el sucre i la pell de la llimona.   Ho barregem bé.  Guardem una mica de llet que l'usarem a part per barrejar amb la maizena.






2.-- Si usem vainilla de qualitat, l'obrirem per un costat i aprofitarem tota la carn que hi ha a dins, raspant l'interior de la vaina amb la part afilada del ganivet.  Només hi posem aquesta pasta que en surt, obtenint-ne,així, el seu oli essencial.  





3.-- Posem la vainilla a dins de l'olla i també ho deixem macerar, unes dues o tres horetes.







4.-- Separem els sis rovells de la clara i els posem a dins de l'olla.  Ho barregem bé i ho posem a bullir.
5.-- Mentrestant, barregem la llet que hem guardat a part amb la maizena, fins que aquesta farina quedi ben integrada a dins de la llet.
6.-- Quan la llet comença a estar calenta, hi afegim la llet amb maizena i ho anem barrejant amb un batedor.  Ara és el moment de no parar de barrejar i d'estar atents per quan comenci a espessir.
7.-- Quan la llet s'ha convertit en crema i comença a fer bombolletes, apaguem el foc.  Retirem la pell de la llimona i la branca de canyella.
8.-- Aboquem la crema en diferents recipients.  Normalment surt crema per a sis o set comensals.
9.-- A mi m'agrada posar-hi un trosset de la branca de canyella i un trosset de pell de llimona damunt del plat de la crema.
10.-- Quan hagi baixat la temperatura de la crema, les posem a la nevera tapades amb film plàstic.  Serviu-la ben freda.

BONA CREMA I BON PROFIT!

CLICADA D'ULL -->   Per als dies que més fred fa, podeu substituir el sucre de cremar per Rom de cremar.  En aquest cas, l'escalfeu i l'aboqueu damunt la crema i l'enceneu com si fos un rom cremat.  
Aquesta crema també es pot fer amb llet d'ametlla, o llet de soja.  De fet, el greix de la llet no és tan important des del moment en què hi posem el rovell de l'ou i l'espessidor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...