dilluns, 10 de desembre de 2012

Pasta fresca feta a casa

PASTA FRESCA FETA A CASA
Ja fa dies us vaig comentar que us passaria la recepta per fer pasta fresca a casa, va ser quan la vaig fer amb xampis flambejats amb PX  És una recepta molt senzilla i que, de ben segur, podeu trobar a molts blogs d'amants de la cuina.  Tot i que l'amassat el faig a mà, tinc una màquina per estirar la massa i per fer diversos tipus de pasta.  Si teniu robot per amassar, useu-lo.  Si no teniu màquina per estirar la pasta i tallar-la, cal que tingueu una superficie ben gran i ben enfarinada per a estirar-la i deixar-la ben prima.  Amb un ganivet ben afilat o amb tallapastes de diverses formes, també us en sortireu.

Val a dir que és una recepta vegetariana.


INGREDIENTS:

* 300 grams de farina 00
* 3 ous
* oli d'oliva (opcional)
* sal 

Si la voleu fer de gustos i que, a més, us hi doni color, hi podeu afegir tomàquet deshidratat, us donarà el color vermell;  alfàbrega o espinacs, us donarà el color verd;   rovells d'ous, us donarà el color groc; tinta de calamar o sípia, us donarà el color negre.


PROCEDIMENT:

1.-- Posem els tres ous en un bòl juntament amb la sal i l'oli.








2.-- Ho barregem tot amb una forquilla, sense batre'ls.








3.-- En el bòl on tenim la farina hi fem un cràter i hi aboquem l'ou.









4.-- Amb l'ajut de la forquilla, ho barregem.  Quan veiem que, més o menys, ho tenim una mica pastat, ho traiem del bòl i ho posem a la superfície de treball per amassar-ho a mà.






5.-- Quan tinguem una massa uniforme i sense escletxes, la posem en un bòl de vidre transparent i ho emboliquem.  Deixem reposar la massa entre 15 i 180 minuts.






6.-- Mentrestant, falquem la màquina a la superfície de treball.








7.-- Polvoritzem farina damunt la superfície de treball perquè en estirar la massa no se'ns enganxi.






8.-- De tota la massa, en fem tres trossos a mà i l'estirem a la màquina.  Comencem amb tres passades pel número 1.  Anem pujant fins al número 6 fent-hi, sempre, dues passades.






9.-- Quan la tingueu ben estirada, la doblem com si fóra un llençol i hi posem farina a les cares perquè no se'ns enganxi.  Aneu amuntegant aquests llençols en un racó de la taula de treball.






10.-- A la màquina, hi muntem el tallapastes que ens vingui de gust. Avui, a mi em ve de gust fer-ne spaghetti.







11.-- Amb cura, introduïm el llençol al tallapastes tot ajudant-lo amb una mà mentre, amb l'altra, fem girar la manibel·la per tallar-la.









12.-- Posem la pasta en el bòl de vidre.  La polvoritzem amb una mica de farina.







13.-- Podeu dividir la pasta en racions i congelar-la.









BONA PASTARADA I BON PROFIT!

CLICADA D'ULL --> Avui fa humitat i mal temps i, per tant, l'he treballada així.  Però, quan fa tramuntana, que l'ambient és sec, va bé estendre els llençols d'aquesta massa a l'estenedor, que li toqui el sol i l'aire durant una horeta.  Si és així, després d'haver-los "eixugat" amb l'atmosfera, continueu pel pas 10 de procediments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per haver-me llegit. Digues-me alguna cosa!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...